Naslovna Kultura Knjige Održana promocija književnog prvenca autorice Marine Bavrlić pod nazivom „Kosmički kod“

Održana promocija književnog prvenca autorice Marine Bavrlić pod nazivom „Kosmički kod“

GRADIŠKA – U Kulturnom centru u Gradišci, sinoć je održana promocija književnog prvenca autorice Marine Bavrlić pod nazivom „Kosmički kod“ .

Autorica ističe da je u knjizi sukobila savremenu tehnologiju, koja je vrlo moćna i čovjeka, koji na kraju pobjeđuje u toj borbi.

-U ovom romanu objedinila sam svoje lične stavove i mišljenja, a to je da su ljudski um, svijest i energija ljubavi najmoćnije sile u univerzumu, istakla je Bavrlićeva.

Ona je navela da je knjiga nastala kao posljedica preispitivanja, sazrijevanja i njene unutrašnje borbe, koja je počela još u ranoj mladosti.

-Dugo sam se borila sa negativnim osobinama, koje svi mi posjedujemo. Odlučila sam da istinski izbrišem sve negativne stvari, da svoju ličnost dovedem na početak i izgradim vrijednosti koje mogu da budu univerzalne, ne samo na ovoj planeti, nego bilo gdje u univerzumu. Jer ako hoćemo da nam bude dobro, prvo moramo da razmišljamo pozitivno, da nam misli budu pune ljubav, a ne mogu biti takve dok svoj um ne očistimo od grijeha i zla, poručila je Bavrlićeva.

Pored Bavrlićeve, o knjizi su govorili: urednik Ilija Matić i glumac Srećko Marčeta iz Prijedora.
Ilija Matić, ispred izdavačke kuće „Wort“ kazao je da ih je pri prvom susretu sa rukopisom „Kosmički kod“ oduševila neobična ljepota pisanja, jer su prepoznali čistu emociju i titraj duše, sa kojim je autorica pristupila pisanju.
-Tematika roman je duboka. Autorica Marina Bavrlić je htjela mnogo toga da kaže, sukobljavajući dva različita svijeta. Lik Ane je na neki način dio Marine, jer ono što Marina nije mogla ispričati, ispričala je kroz svoj lik, smjelo se suprotstavljajući većoj inteligenciji i cjelini, samo čistom ljubavlju, čime je pokazala svu njenu moć, rekao je Matić.

Predstavljanje knjige „Kosmički kod“ upriličeno je u organizaciji JU „Kulturni centar“ Gradiška i izdavačke kuće „Das Wort“ iz Slavonskog Broda.

Nakon Gradiške, Bavrlićeva planira da svoju prvu knjigu “Kosmički kod“ predstavi širom regiona.