Naslovna Info Gradiška Održan peti Dječiji festival folklora

Održan peti Dječiji festival folklora

GRADIŠKA – Peti Dječiji festival folklora, koji organizuje Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Kolovit”, održan je sinoć u Kulturnom centru u Gradišci.

Osim tri dječije grupe domaćina KUD-a “Kolovit”, brojnoj publici predstavili su se KUD “Sonja Marinković” iz Novog Sada, Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Lazarica” iz Bijeljinje, Gradsko kulturno-umjetničko društvo “Pronija” iz Prnjavora, KUD “Piskavica” iz Piskavice i KUD “Ale Obić” iz Gradiške.

Predsjednik KUD-a “Kolovit” Mirko Borjanović istakao je da su gosti odigrali igre iz krajeva iz kojih dolaze, dok su članovi “Kolovita” izveli su igre sarajevskog polja, Banata i Bele Palanke.

Borjanović je rekao da nakon ovog koncerta za sve dječije grupe slijedi kraća pauza, dok traje i školski raspust, a da će se prvi ansambl i veterani pripremati za nove nastupe.

On je naveo da “Kolovit” učestvovati na manifestacijama koje se organizuju povodom Dana opštine Gradiška – 24. aprila, a da će 27. aprila organizovati svečanu akademiju povodom obilježavanja 25 godina postojanja društva pod imenom “Kolovit”.

KUD “Kolovit” trenutno ima 370 članova, od kojih je oko 270 djece uzrasta od četiri do 14 godina.

Srna