Naslovna Info Gradiška ODRŽAN ČETVRTI SAJAM VOĆA I POVRĆA U GRADIŠCI

ODRŽAN ČETVRTI SAJAM VOĆA I POVRĆA U GRADIŠCI

GRADIŠKA – U Gradišci je danas održan četvrti Sajam voća i povrća, na kome je svoje proizvode izložilo 110 voćara i 45 povrtara iz 14 opština Republike Srpske.

sajam-voca-i-poveca-gradiska-foto-4

Na ovogodišnjem Sajmu voća i povrća, koji je održan na platou ispred Kulturnog centra, med i proizvode od meda izložila su 42 pčelara iz Gradiške, Srpca, Banjaluke, Prijedora i Novske iz Hrvatske, a na brojnim štandovima bili su izloženi i zdrava hrana i domaća jela, te voćni sokovi i rakije.

sajam-voca-i-poveca-gradiska-foto-3

Šef Odsjeka za poljoprivredu u opštini Gradiška Milutin Misimović naveo je da su gradiški voćari od aprilskog mraza i niske temperature pretrpjeli štetu u iznosu od 16,5 miliona KM.

On je dodao da veliki broj voćara na području Gradiške uopšte neće obrati voće jer im se to ne isplati.

sajam-voca-i-poveca-gradiska-2016
Predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske Dragoja Dojčinović istakao je da je četvrti Sajam voća i povrća, prema broju izlagača i posjetilaca, nadmašio sva očekivanja.

Dojčinović je naveo da, i pored ogromne štete usljed aprilskog mraza, dio voćara koji nije bio pogođen mrazom sada ima jako dobar i kvalitetan rod.

“Ovo je bila obećavajuća godina, jedna od najrodnijih u poslednjih dvadesetak godina, tako da oni koji su imali sreću da sačuvaju voće od mraza imaju velike prinose”, naglasio je Dojčinović.

sajam-voca-i-poveca-gradiska-foto-2
Poslanik u NS RS i kandidat za načelnika opštine Gradiška Zoran Adžić istakao je da sajam voća i povrća je dokaz da je Gradiška poljoprivredni kraj i da su ovakve stvari odlična prilika da se prezentuje kvalitet naših proizvodjača.

-Lokalna uprava je dužna da pomogne proizvođačima da bi njihov proizvod bio još kvalitetniji. Mi u svome programu jasno i decidno imamo objašnjeno kako i šta ćemo raditi za razvoj poljoprivrede – naglasio je Adžić.
sajam-voca-i-poveca-gradiska-foto-5
Najboljim izlagačima četvrtog Sajma voća i povrća u Gradišci uručene su nagrade i priznanja.