Naslovna Info Gradiška Odbor za zaštitu životne sredine: U planu obnova zgrade gradiške Gimnazije, vrtića...

Odbor za zaštitu životne sredine: U planu obnova zgrade gradiške Gimnazije, vrtića “Cipelići” i Vatrogasnog doma

GRADIŠKA – Članovi Odbora Skupštine grada Gradiška za zaštitu životne sredine, kulturnog i prirodnog nasljeđa održali su danas sjednicu na temu “Energetska efikasnost kao doprinos zaštiti životne sredine”, na kojoj je predstavljeno deset projekata koji bi trebali biti relizovani do 2025. godine.

Šef Odsjeka za zaštitu životne sredine u Gradskoj upravi Tanja Cvjetković rekla je da je ukupna vrijednost svih projekata oko 37 miliona KM i da su uvršteni u Plan kapitalnih investicija grada Gradiška.

Neki od projekata su već u fazi realizacije, kao što je projekat energetske obnove zgrade gradiške Gimnazije, a u planu je obnova objekata druge dvije srednje škole u Gradišci, vrtića “Cipelići” i Vatrogasnog doma.

“U planu su i projekti rekonstrukcije javne rasvjete u Gradišci i prelazak na LED tehnologiju, modernizacije sistema daljinskog grijanja i izgradnje solarnih elektrana. Biće sufinansirana sanacija spoljašnjih fasada zgrada zajednica etažnih vlasnika. Jedan takav projekat je realizovan prošle, a jedan je planiran i za ovu godinu”, navela je Cvjetkovićeva.

Sekretar Skupštine grada Gradiška Nemanja Panić istakao je da su u Planu rada za ovu godinu predviđene teme o kojima će raspravljati skupštinski odbori, a koje neće biti na dnevnom redu redovnih skupštinskih zasjedanja.

“Očekujemo da će zaključci sa ove sjednice biti veoma važni za aktivnosti gradskih institucija u narednom periodu kada je riječ o energetskoj efikasnosti”, istakao je Panić.

Odbor za zaštitu životne sredine, kulturnog i prirodnog nasljeđa jedno je od 18 radnih tijela Skupština grada Gradiška.