Naslovna Info Društvo Obogaćeno srbačko lovište ”Srna” (FOTO)

Obogaćeno srbačko lovište ”Srna” (FOTO)

GRADIŠKA – Lovačko udruženje “Srna” Srbac juče je organizovalo akciju unošenja u lovište zrelih rasplodnih koka i mužjaka fazana,koje su nabavili u fazaneriji u Doboju.

Po rječima predsjednika udruženja Gorana Savanovića fazanska divljač je odličnog kvaliteta,a raspoređena je po cijelom lovištu.

„Odrasli fazani idu u priplod jer nam je želja da se od druge polovine aprila i tokom maja nakon parenja izlegu mladi fazanski pilići koji će biti spremni za nastavak reprodukcije. Pred početak lova na jesen izvršićemo nabavku još odraslih fazana koje planiramo unijeti u lovište“, kaže Savanović i dodaje da su prije toga očistili lovište od predatora.

Lovačko udruženje “Srna“ Srbac, je prije desetak dana uspješno završilo ovogodišnju lovnu sezonu tradicionalnim lovom na predatore.

„U akcijama uništavanja predatora odstreljeno je 17 šakala.Šakal je u ekspanziji i najveća je prijetnja u lovištu,a prije toga smo odstrijelili značajan broj lisica i kuna“, kaže predsjednik Savanović i dodaje da je na taj način lovište bezbjedno za leženje mladih fazana.

Izvor: Radio Srbac

Pratite nas i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.