Naslovna Info Gradiška Nižu se projekti u gradiškoj Bolnici

Nižu se projekti u gradiškoj Bolnici

GRADIŠKA – STAVLJENJEM u funkciju novih hiljadu kvadrata u gradiškoj Bolnici, koja pruža usluge pacijentima nekoliko opština i gradova stvoriće se uslovi za uspješniji rad i proširenje specijalističkih djelatnosti.

Primarno mjesto, nakon nabavke opreme, imaće dodatne dvije operacione sale – rekao je za “Moja Gradiška TV” Rajko Dodik, direktor JZU Bolnica Gradiška.

– Projektom je planirano da na svakoj od dvije etaže bude po jedna operaciona sala, te po jedan odjel pedijatrije. Građevinski poslovi su završeni i sada nam predstoji nabavka opreme i ugradnja medicinskih instalacija. U razgovoru sa ministrom zdravlja Alenom Šeranićem dogovoreno je da bi polovinom godine mogli dobiti saglasnost, odnosno odobrenje da raspišemo tender za opremanje hiljadu kvadrata nogov prostora gdje bi smjestili dio operacione sale, ortopediju i pedijatriju – istakao je Dodik, koji je dodao da je 99 odsto radova na energetskoj efikasnosti urađeno.

Nakon nabavke opreme, Bolnica će imati veći komfor i mogućnost proširenja specijalističkih djelatnosti, efikasnije dijagnostičke procedure, manje čekanja i bolje uslove za rad.

Opširnije u prilogu: