Naslovna Info Gradiška Nevena Rakić, apsolvent Političkih nauka: Potrebna sredstva za nastavak školovanja Lukića iz...

Nevena Rakić, apsolvent Političkih nauka: Potrebna sredstva za nastavak školovanja Lukića iz Jablanice

GRADIŠKA – Često čujemo da su mladi ti koji su dio pravih promjena odnosno promjena na bolje.

– Mladima je potrebno pružiti priliku i podršku u realizaciji njihovih ideja, a onda ćemo imati rezultate u svim sferama društva – rekla je za portal “Moja Gradiška” apsolventa Političkih nauka Nevene Rakić koja svojim humanostima želi da potakne širu društvenu akciju.

Ona je navela da je ključ promjena u rukama mladih koji ne smiju da dozvole da ne budu ti koji će promijeniti zajednicu i riješiti probleme u društvu.

Nevena je nedavno posjetila višečlanu porodicu Lukić i upoznala sa problemima koji muče ovu porodicu.

– Radi se o višečlanoj porodici Lukić iz Jablanice, koja je nedavno doživjela porodičnu tragediju. Naime, sada samohrana majka troje male djece teško spaja kraj sa krajem a uz to imaju dvije školarke koje trenutno pohađaju 5. i 6. razred osnovne škole. Pošto u selu Jablanica postoji područna škola do 4. razreda, ove dve mališanke su prinuđene da idu u Gornje Podgradce u osnovnu školu kako bi nastavile sa svojim obrazovanjem. Potrebna sredstva za školovanje odnosno za mjesečnu kartu je 140 KM odnosno karta za jedan mjesec košta 70 KM za jednu i još 70 KM za drugu djevojčicu – kazala je Nevena.

Ona svojom incijativom želi da prikupi sredstva koja će biti dovoljna za plaćanje mjesečne karte za obje djevojčice do kraja godine, a kako nam ona kaže svojim će angažmanom zajedno sa Mladim socijaldemokratama da podrže incijativu da budući načelnik Opštine Gradiška pronađe način i sredstva da se pomogne porodici Lukić i sličnim porodicama.

-Moramo zajedno naći način kako da pomognemo svim ugroženim porodicama koje imaju problema pri školovanju svoje djece, jer ulaganjem u školovanje mladih ulažemo i u svoju budućnost – rekla je Nevena za portal “Moja Gradiška”.

Nevena poručuje da mladi moraju da preuzmu stvar u svoje ruke i počnu sa ostvarivanjem svojih ciljeva kroz zajednicu u kojoj žive.