Naslovna Info Gradiška Nemanja Panić: Nesposobnost aktuelne vlasti najviše osjetili građani Gradiške

Nemanja Panić: Nesposobnost aktuelne vlasti najviše osjetili građani Gradiške

GRADIŠKA – Potpredsjednik OO SNSD-a Gradiška Nemanja Panić istakao je da dosadašnji rad lokalne vlasti koju predvodi načelnik Zoran Latinović u prethodne tri godine povukla je niz nelogičnih i štetnih poteza koje su najviše osjetili građani.

– Na žalost nakon izbora 2012. godine u Gradišci je sve stalo. Svi infrastrukturni projekti, ali i projekti privrednog razvoja Opštine su stali. Zbog takvog razvoja situacije ispaštali su svi građani Gradiške – rekao je Panić.

On je dodao da sadašnji načelnik i svita oko njega nisu bili u stanju da završe ni započete infrastrukturne i privredne projekte, nego su te iste doveli pod veliki znak pitanja.

-Danas je Gradiška jedan od rijetkih gradova u RS, koji nema završenu sportsku dvoranu. Vlast na čelu sa SNSD-om pokrenula je projekat izgradnje dvorane u našem gradu i ona je u posljednjih par godina trebala biti završena, na žalost i danas naši košarkaški, odbojkaški i rukometni klubovi moraju da odigravaju svoje utakmice u gradovima koji su udaljeni više desetaka kilometara od našeg grada, a da li treba napominjati da su ti svi gradovi manji od Gradiške i da imaju mnogo manje godišnje budžete, a ipak imaju sportsku dvoranu – naglasio je Panić.

Panić je istakao da se danas može reći da je dvorana simbol nestručnog i lošeg načina rada sadašnjeg načelnika, jer nije bio u stanju da nastavi njenu izgradnju, a ono što je još žalosnije je da je zbog stagniranja sa radovima napravljena velika šteta na dosadašnjim radovima unutar dvorane i ona se može mjeriti u više desetina hiljada maraka.

-Ne treba napominjati da ni ugovorne obaveze između izvođača radova i Opštine nisu ispoštovane i možemo očekivati da će u skorijem periodu i izvođač radova potražiti svoju naknadu šetete. Kada se sve uzme u obzir Gradiška nije stagnirala od 2012. godine, nego je bila u slobodnom padu – zaključio je Panić