Naslovna Kultura NAJAVA: Opera “Bastijen i Bastijena” V.A. Mocarta

NAJAVA: Opera “Bastijen i Bastijena” V.A. Mocarta

GRADIŠKA – U okviru manifestacije “Gradiška jesen 2019” u maloj sali Kulturnog centra 25.09.2019. god. sa početkom u 20.00 časova biće upriličena opera “Bastijen i Bastijena” V.A. Mocarta.

Projekat realizuju članovi udruženja “Koral” iz Istočnog Novog Sarajeva: mr Klaudija Krkotić – sopran, Ileš Bečei – tenor, Ahmed Juhić – bariton i Belinda Krnić – Klavir.

BASTIJEN I BASTIJENA

Jedna od najkraćih opera slavnog kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, jednočinka Bastijen i Bastijena nastala je kada je Mocart imao samo dvanaest godina i predstavlja jedno od njegovih prvih ostvarenja. Od malog Mocarta, ovu operu je naručio ekscentrični bečki doktor Franc Mesmer 1768. godine.

“Bastijen i Bastijena” je jedno od prvih Mocartovih operskih djela i idealna je za upoznavanje mlade pozorišne publike sa operom.Bastijen i Bastijena igraju ljubavne igre koje im smišlja Kolas.
Kako će se ova ljubavna priča završiti? Da li je Kolasova magija dovoljno jaka da pomiri zavađene ljubavnike? Ili, možda, za pravu ljubav nije potrebna magija?
Ulaz je slobodan.
Besplatne ulaznice možete preuzeti na biletarnici Kulturnog centra radnim danom od 8 do 22 časa.
Pokrovitelj Gradonačelnik grada Gradiška .