Naslovna Info Načelnik Miroslav Bojić o investicijama i planovima na području opštine Laktaši (VIDEO)

Načelnik Miroslav Bojić o investicijama i planovima na području opštine Laktaši (VIDEO)

LAKTAŠI – Realizacijom kapitalne investicije, vrijedne milion i 750 hiljada maraka načelnik opštine Laktaši Miroslav Bojić počeo je svoj mandat.

Riječ je o završetku kružne raskrsnice i saobraćajnice kroz centar Laktaša, čime će saobraćaj kroz centar grada biti značajno pojednostavljen i ubrzan.

-Laktaši su dobili funkcionalnu kružnu raskrsnicu sa pratećim saobračajnicama, dvije treće trake i širokim magistralnim putem na obje strane, prema Banja Luci i prema Gradišci. U narednih 20 dana ćemo izgraditi i rasvjetu, rekao je načelnik Bojić.

Odmah po realizaciji ovog kapitalnog projekta krenulo se u nove poslove.

Započele su pripreme za izgradnju fiskulturne sale u područnoj školi u Klašnicama, a urađena je i projektna dokumentacija za proširenje vrtića.

-U planu je i projektovanje kanalizacione mreže u Trnu i Laktašima, te rješavanje problema vodosnabdijevanja u Bakincima, Gornjim Kobatovcima, Jablanu, Jakupovcima i Šeškovcima. Privredni savjet opštine odlučio je da se krene u razvoj novih poslovnih zona, u Velikom Blašku i Trnu, te proširenju poslovne zone u Aleksandrovcu, rekao je načelnik Bojić.

Najavljene su i velike investicije i u poljoprivredi. Radi se o izgradnji stanice za otkup voća i povrća, podsticajima za proizvodnju, podrška izgradnji sistema za navodnjavanje i popravku plodnosti zemljišta.

-Planiramo u Lijevču izgraditi modernu otkupnu stanicu sa hladnjačama. Tu imamo podršku resornog ministarstva i ona će biti spasonosno riješenje za proizvođače voća i povrća ne samo iz Laktaša, naveo je Bojić

Načelnik Bojić je najavio i niz mjera za popravak položaja mladih, u vidu stanogradnje i otvaranje novih radnih mjesta.

U razgovoru za Portal Moja Gradiška načelnik Bojić iznio je i neskrivene ambicije da Laktaši dobiju status grada. Jedan od preduslova je i otvaranje srednje škole, što je naišlo na veliko odobravanje kod roditelja i privrednika.

Opširniji razgovor sa načelnikom Laktaša Miroslavom Bojićem poslušajte u prilogu koji donosimo.

Pratite nas i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.