Naslovna Info Gradiška Na tacni i predsednička funkcija u Gradišci

Na tacni i predsednička funkcija u Gradišci

GRADIŠKA –Radislav Dončić (PDP) spreman je ustupiti spornu funkciju predsednika SO Gradiška drugom odborniku ukoliko bi to od njega tražila koalicija koja podržava načelnika Zorana Latinovića.

Političke špekulacije da predsedničku fotelju čelnici poljuljane izvršne vlasti nude Zvjezdanu Paniću (SNSD) pod uslovom da podrži ključne skupštinske odluke, Dončić smatra prihvatljivim.

-Ukoliko SDS, PDP, NS i SP od mene zatraže da se odreknem funkcije predsednika SO Gradiška, tako ću i postupiti – odgovorio je Radislav Dončić na naše pitanje da li bi svoje pozicije u SO i lokalnoj vlasti, u novim okolnostima, prepustio SNSD-ovcu Zvjezdanu Paniću ili nekom drugom odborniku. U gradiškom SDS-u koji sada uporno pokušava obezbediti skupštinsku većinu, ne pitajući za političku cenu, kažu da je dogovor sa Panićem o saradnji već postignut.

Načelnik Gradiške Zoran Latinović kaže da je sa ovim odbornikom SNSD-a već dogovorio podršku lokalnom budžetu i drugim kapitalnim projektima od kojih zavisi funkcionisanje lokalne uprave i život stanovništva gradiške opštine. Bez obrzira što eventualna podrška Zvjezdana Panića nije dovoljna za promenu skupštinske većine u korist SDS-a i njegovih koalicionih partnera, ova politička nagodba izazvala je veliku pažnju u gradu na Savi. Prvo je Uroš Grahovac (SNSD) koji od februara ima podršku skupštinske većine ali  i problem stalnog sudskog dokazivanja svog legitimiteta, na konferenciji za medije rekao da SNSD, DNS i ISDS imaju i dalje čvrstu i nepokolebljivu većinu.

-Naša većina od 17 odbornika nije ugrožena. Sve druge priče su bez osnova. Ja sam predsednik SO Gradiška a ukoliko neko misli drugačije, neka zakaže sednicu pa da to proverimo. Pozivam Radislava Dončića i načelnika Zorana Latinovića, ukoliko su toliko sigurni u to što govore da sazovu sednicu SO – izjavio je Grahovac ne hajući mnogo za špekulacije o novih odborničkim pregrupisavanjima.

Zvjezdan Panić je rekao “EuroBlicu” da on neće izneveriti SNSD i skupštinsku većinu ali da će, ukoliko dođe u takvu priliku, podržati opštinski budžet. Dok u lokalnoj vlasti smatraju da su sa Panićem na dobrom putu da ovladaju izgubljenim pozicijama, u političkim kuloarima bliskim SNSD-u saznajemo da je ovo samo deo političke podvale kojom žele “navući” Dončića i Latinovića da zakažu sednicu SO na kojoj će oni izglasati smene i odluke za koje se ne mogu tako brzo i efikasno izboriti sudskim putem. Navodno je ova strategija tokom vikenda dogovorena sa Miloradom Dodikom ali je ona već istog dana dospela u javnost.

Panić neće za predsednika SO

Zvjezdan Panić nam je rekao da on nije zainteresovan za funkciju predsednika SO Gradiška.

Molba

Radislav Dončić je rekao da će načelnik Opštine i on zamoliti odbornike da više ne blokiraju rad, da usvoje budžet i druge ključne dokumente.

Milan Pilipović EuroBlic