Naslovna Info Gradiška MSD Gradiška – SNIZITI CIJENE AUTOBUSKIH KARATA

MSD Gradiška – SNIZITI CIJENE AUTOBUSKIH KARATA

GRADIŠKA – Prevoznici bi usljed pojeftinjenja naftnih derivata trebalo da snize cijene autobuskih karata na području Gradiške i na relacijama Gradiška-Banjaluka, te da se odreknu ekstraprofita, rekao je predsjednik Opštinskog odbora Mladih socijaldemokrata Denis Šulić.
Šulić je na današnjoj konferenciji za novinare istakao da veliki broj građana, učenika i studenata sa područja Gradiške koristi autobuski prevoz, te da bi auto-prevoznici trebalo da uzmu u obzir trenutnu cijenu goriva koja je na “istorijskom minimunu”.

Član Odbora Bogdan Vicanović, koji je inicijator akcije “Jeftinije gorivo-jeftinije putničke karte”, podsjetio je da su 2007. godine, kada je evrodizel koštao 1,80 KM, autobuske karte bile duplo jeftinije nego danas, kada je cijena evrodizela manja od 1,50 KM.

On je dodao da će Opštinski odbor Mladih socijaldemokrata Gradiške u okviru akcije organizovati potpisivanje peticije za pojeftinjenje autobuskih karata koju će predati nadležnom opštinskom organu, te da će uporedo biti pokrenuta i kampanja na “Fejsbuku”.

SRNA, (M.M.)