Naslovna Info Gradiška Mladi pčelar iz Kijevaca liječi ljude apiterapijom

Mladi pčelar iz Kijevaca liječi ljude apiterapijom

GRADIŠKA – U selu Kijevci, pčelar, Goran Gagić, zvanično je otvorio i predstavio građanima Gradiške novi način liječenja.

Radi se o prvom apiterapijskom centru na području Gradiške, a šestom u Republici Srpskoj i nalazi se na Goranovom imanju u Kijevcima.

Gagić je rekao da je u projekt izgradnje apiterapijskog centra, koji je relizovao uz pomoć Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, uložio oko 7.000 KM.

Apiterapijska komora služi za liječenje raznih bolesti i tegoba putem inhalacije vazduha iz pčelinjih košnica, koji je obogaćen parama meda, polena, propolisa, voska, matične mliječi i pčelinjeg otrova.

-Ovom metodom liječe se mnoge bolesti kao što su astma, bronhitis, oboljenja sinusa, razne alergije na grinje i polene. Moguć je i oporavak od raznih psihičkih tegoba, a korisno je i za jačanje imuniteta – izjavio je Gagić novinarima.

On je istakao da je otvaranje apiterapijskog centra završni pečat njegovog bavljenja pčelarstvom, s obzirom na to da proizvodi med i širok asortiman pčelinjih proizvoda.

Gagić je rekao u pčelinjaku radi uglavnom sam, prijavljen je i plaća doprinose, povremeno mu pomaže zaručnica, a da u vrijeme kada seli pčele angažuje i sezonske radnike.

Gagić je rekao da svi koji su zaiteresovani za apiterapijski tretman mogu da ga kontaktiraju putem telefona ili “Fejsbuk” stranice “Pčelarstvo Gagić – Gagić Goran”, te pojasnio da se terapija sastoji iz dva tretmana inhalacije po 20 minuta, koliko traje i obavezna pauza između inhalacija.