Naslovna Info MIROSLAV BOJIĆ KANDIDAT SNSD-A ZA NAČELNIKA LAKTAŠA

MIROSLAV BOJIĆ KANDIDAT SNSD-A ZA NAČELNIKA LAKTAŠA

LAKTAŠI – Miroslav Bojić, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske biće kandidat SNSD-a za načelnika Laktaša na lokalnim izborima, koji će biti održani u novembru ove godine, saznaje ”Glas Laktaša”.

Odlučeno je to kasno sinoć na sjednici OO SNSD-a Laktaši.

Podršku Bojiću sinoć je dao i Opštinski odbor DEMOS-a u Laktašima, a očekuje se i podrška i ostalih partija, članica vladajuće koalicije u Srpskoj.

Podsjećamo, prema rezultatima istraživanja koje je vršeno na području Laktaša u periodu od 2. do 12. jula, na uzorku od 890 ispitanika, u toj lokalnoj zajednici SNSD ima i dalje najveću podršku građana.

SNSD je na 49,68 odsto, što predstavlja rast za 1,88 odsto u odnosu na rezultate sa lokalnih izbora, koji su održani 2016. godine.

Druga po snazi stranka u Laktašima je SDS,  čiji je rejting u odnosu na 2016. godinu sa 13,11 pao na 11,32 odsto, dok je na trećem mjestu DEMOS, stranka koju podržava 7,97 odsto ispitanika.

Rezultati istraživanja pokazuju rast PDP-a sa 3,06 odsto iz 2016. godine na trenutnih 6,04 odsto podrške, dok značajan pad bilježi DNS, koji je sa 11,36 odsto pao na 4,34 odsto.

SPS, stranka koja je nastala nakon raskola u Socijalističkoj partiji, je na 2,08 odsto podrške, SP na 1,98 odsto, dok je Ujedinjena Srpska na 1,26 odsto, a NDP na 0,17 odsto.

Na pitanje „da li biste glasali ako bi ove sedmice bili održani izbori“ devet odsto ispitanika odgovorilo je da „sigurno ne bi“, a 11 odsto da „vjerovatno ne bi glasali“, dok je 31 odsto njih navelo da bi „vjerovatno glasali“, i 49 odsto da bi „definitivno glasali“.

Istraživanje je vršeno po modelu telefonske ankete za potrebe jedne političke partije u Republici Srpskoj.

Osim Laktaša, julsko istraživanje rejtinga političkih partija je vršeno u još 12 gradova i opština Republike Srpske.