Naslovna Info Gradiška Mile i Mira Božić uskoro dobijaju kuću

Mile i Mira Božić uskoro dobijaju kuću

Krenulo je nabolje za Mileta i Miru koji su zimu proveli u kiosku preko puta Groblja u Podgradcima. I to nakon našeg priloga. Obišli su ih socijalni radnici i rekli da ih sleduje 120 maraka pomoći mjesčeno. A ispunjena je i najveća želja. Zahvaljujući dobrim ljudima, oni uskoro dobijaju i kuću.

“Nisam nikad bio klošar, cijeli život sam radio, imao sam puno radnika na Kordunu u Hrvatskoj. Tri sušare, 150 radnika, pet trgovina i pomagao sam ljudima i evo ima Boga, ja bih se zahvalio ljudima i lovcima, itd. Ipak se isplatilo što sam bio lovac, što sam bio drugar, što sam se miješao sa svim nacijama. Dijelim ljude na dobre i loše”, sretan je Mile Božić Jankula.

Dok kuća ne bude gotova, Mile i Mira borave u kiosku koji su im dovezli braća Stojaković, lovci iz Međuvođa. Mile, koga svi zovu Jankula, kaže da je kroz lov stekao brojne prijatelje u cijeloj bivšoj Jugoslaviji i šire. Jedan od njih je i Đuro Vasić, sa izvora Plive kod Šipova. Bio je glavni majstor za krovnu konstrukciju.

“Šta se god radi srce mi moje pjeva, ja idem čovjeku raditi. Ja sam došao sa tolike udaljenosti, 150 kilometara, svome prijatelju. I ovaj krov vidite kako je, on je sav sretan kad je vidio da neće kisnuti i vidite sami gdje on sad stanuje, gdje bude”, kaže Đuro Vasić.

Za stolariju će, obećava Mile, da se pobrinu on i Mira. Zasukaće rukave, raditi i zaraditi za prozore, vrata i namještaj.

ATV