Naslovna Info Društvo Milana Nikolić, pomoćnik komandira PS Srbac je po zanimanju diplomirani pravnik za...

Milana Nikolić, pomoćnik komandira PS Srbac je po zanimanju diplomirani pravnik za bezbjednost i kriminalistiku

SRBAC – Milana Nikolić, pomoćnik komandira Policijske stanice Srbac je po zanimanju diplomirani pravnik za bezbjednost i kriminalistiku.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske zasnovala je radni odnos 1997. godine na poslovima policijskog službenika u policijskoj stanici opšte nadležnosti. Ona ističe kako je tada bilo malo žena u Ministarstvu, a u policijskoj uniformi pogotovo. Tokom dvadesetčetverogodišnjeg rada u policijskoj uniformi, obavljala je razne poslove u Policijskoj stanici Srbac, i to poslove školskog policajca, dežurnog policajca, poslove kontrole i regulisanja saobraćaja i administrativne poslove, a 2019. godine raspoređena je na poslove pomoćnika komandira Policijske stanice Srbac koje i danas obavlja.

Volja za poslom i službom nikada nije izostajala. Svojom odgovornošću i profesionalnošću uspjela je da se odupre svim izazovima u službi, pa čak i onda kada joj je bio ugrožen život. Ističe da joj je to najteži trenutak kako u službi, tako i u životu. Naime, prilikom izlaska na intervenciju u noćnim časovima, odnosno na uviđaj saobraćajne nezgode, vozač je ispalio hitac iz vatrenog oružja u pravcu nje i kolege. Uspješno su intervenisali, a situacija je, kako kaže stavljena pod kontrolu.

Tokom dugogodišnjeg rada u policijskoj uniformi, koju kako ističe, sa ponosom nosi, nije manjkalo ni lijepih trenutaka. Najljepši period rada u MUP-u je za nju bio period kada je obavljala poslove školskog policajca, što ju je veoma ispunjavalo i kao policijskog službenika i kao osobu.

Zato mladim kolegama poručuje da ne posustanu u preprekama, jer policijski posao jeste izazov za jake, a da žene svakako to i jesu. Imajući u vidu da je rođena Srpčanka, te da je riječ o maloj sredini u kojoj se privatno i profesionalno ostvaruje, rukovodila se tezom da su za uspjeh u svim segmentima života, pa tako i u poslovnom, najvažniji međuljudski odnosi i saradnja. Supruga je policijskog službenika, te majka sina i kćerke.

Izvor: MUP RS

Pratite nas i na društvenim mrežama FacebookInstagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.