Naslovna Info Medvjeda tjeraju na Manjaču

Medvjeda tjeraju na Manjaču

Laktaši – Medvjed, koji je danima obilazio gradiška sela, zalutao je juče na područje opštine Laktaši, gdje je u okolini sela Riječani pojeo ovcu.

Potvrdio je ovo predsjednik Lovačkog saveza RS Vukašin Vojinović, apelujući na nadležne institucije da hitno utvrde ko je pustio medvjeda u selo, među stanovništvo.

– Prema mojim iskustvima i saznanjima, medvjed ako je došao sa Kozare, Manjače ili Šipraga, morao je proći 100 kilometara i nemoguće je da ga niko nije vidio, a sad odjednom, kad je u Topoli, sad ga viđaju svaki dan. Siguran sam da je medvjeda neko hranio i da ga je sad pustio – rekao je Vojinović i dodao da lovci polako istjeruju medvjeda iz naselja, da bi se povukao u šumu.

– Tjeramo ga prema Bobiji i dalje, pa se nadamo da će za dva, tri dana otići na Manjaču – rekao je Vojinović.

Medvjed od oko 200 kilograma, kako kažu očevici, prvi put je viđen u ponedjeljak u selu Donji Karajzovci kod Gradiške na polju suncokreta.

Zbog divlje životinje posljednjih nekoliko dana strahuju mještani sela Donji i Gornji Karajzovci, Romanovci, Mašići i Vilusi. Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS juče su rekli da će ukoliko medvjed sam ne ode u svoje prirodno stanište, biti obezbijeđen transport do visoke šume. S obzirom na to da je riječ o zakonom zaštićenoj životinji, odstrel nije dozvoljen.

Glas Srpske