Naslovna Info Gradiška Mašine probijaju put za Mrakovicu

Mašine probijaju put za Mrakovicu

GORNJI PODGRADCI – Građevinari laktaške “Niskogradnje” završili su zemljane radove na najtežoj deonici puta od pet kilometara, u rečnom kanjonu na trasi  od Gornjih Podgradaca do Mrakovice. Ukupna dužina ovog puta, od kapitalnog značaja za celu regiju je 20 kilometara a investicija JP “Putevi RS” premašuje je 26 miliona KM.

Dragutin Šukalo, rukovodilac ovog gradilišta kaže da problem predstavljaju veliki odroni, zbog čega podižu visoke potporne zidove.

-Ove godine planiran je završetak zemljanih radova na celoj deonici i delimično asfaltiranje počev od Gornjih Podgradaca. Potpuni završetak posla je za dve godine – kazao je Šukalo “EuroBlicu”.

U MZ Gornji Podgradci ističu da će ovaj put, nakon što je prošle godine rekonstruisana deonica od Vrbaške do ovog mesta pod Kozarom, imati višestruki značaj.

-Nadamo se da će u ovom kraju oživeti privreda i turizam. Osim toga ovaj put će biti najkraća veza između Gradiške i Prijedora – rekao je Zvjezdan Panić, predsednik MZ Gornji Podgradci. (EuroBlic)