Naslovna Info Gradiška LOKALNA VLAST ZABRANILA ULAZ NOVINARSKIM EKIPAMA U ZGRADU OPŠTINE

LOKALNA VLAST ZABRANILA ULAZ NOVINARSKIM EKIPAMA U ZGRADU OPŠTINE

GRADIKA – Iako su novinarske ekipe izrazile želju da posjete kancelariju predsjednika Skupštine opštine Gradiška Uroš Grahovac, ni drugi put im nije bilo dozvoljen ulazu u Opštinsku upravu u Gradišci.

Na vratima ih je spriječio portir pravdajući se da ima naredbu od zamjenika načelnika opštine Nikole Soldatića da nikog od novinara ne pušta do Grahovca.

Ova medijska zatvorenost Opštinske uprave jasno pokazuje da lokalna vlast želi da sakrije od javnosti trenutno stanje u opštini, stalne pritiske i smjene opštinskih službenika, i nepoštovanje Grahovca kao legalnog i legitimnog predsjednika Skupštine.

Grahovac je nakon toka izjavio da predstavnici opštinske uprave na poznaju propise, jer smatraju da on nije ovlašten da razgovara sa novinarima bez odobrenje, iako je on predsjednik Skupštine opštine.

-Tražio sam da novinari uđu u moju kancelariju, ali oni to ne dozvoljavaju. To dokazuje koliko su to neprofesionalni i neodgovorni ljudi – rekao je Grahovac

On je pozvao novinare da ipak uđu sa njim u prostorije Skupštine opštine, ali su to novinari odbili jer se nisu htjeli suprostavljati portirskoj službi.