Naslovna Info Gradiška Ljubitelj konjičkih igara na vašaru u Gradiški: “Penziju trošim na konje…”

Ljubitelj konjičkih igara na vašaru u Gradiški: “Penziju trošim na konje…”

Tradicionalne konjičke igre, u okviru „Gradiške jeseni“ privukle su više hiljada posetilaca na hipodromu Konjičkog kluba „Posavko“.

U nekoliko disciplina nastupilo je dvadesetak parova zaprežnih i trkaćih konja iz cele BiH.

 Najveće interesovanje vladalo je za vožnju između čunjeva i drvenih stubova. Mićo Ristić, predsednik KK „Posavko“ kaže da je to imalo revijalni karakter a konjičke igre opravdale očekivanja.

– Ovde još uvek ima mnogo ljubitelja i vlasnika rasnih konja i lepih fijakera. Oni su izdražli mnoge izazove savremenog doba. To je najveća vrednost ovih gospojinskih okupljanja u Gradiški – kazao je Ristić.

Među učesnicima bio je Miloš Jokić iz Nove Topole koji decenijama, u zaprezi putuje na svetkovine, vašare i zborove u celom Lijevče polju.

Miloš Jokić iz Nove Topole

Foto: Milan Pilipović / RAS SrbijaMiloš Jokić iz Nove Topole

– Penziju trošim na konje i to me čini srećnim i zadovoljnim. Da nema konja, ne bi ni mene bilo. To je moja neopisiva ljubav kojoj sam posvećen i danju i noću. Moja supruga Ljubica nekada je uvek prigovarala kada se spremam na zbor ali sada mi ni ona ne pravi probleme. Dođe to sa godinama – duhovito objašnjava Jokić svoj bračni status opsednut konjima, zborovanjima i fijakerima.

Blic