Naslovna Sport Fudbal Kozara se nada boljem proljeću

Kozara se nada boljem proljeću

Gradiška – Prozivkom na Gradskom stadionu fudbaleri Kozare započeli su pripreme za drugi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske u kojoj ih očekuje borba za plej-of.

Na prvom okupljanju pojavila su se 22 fudbalera dok kostur tima nije sačuvan, jer su iz Kozare otišli Igor Mirković, Miloš Srndović i Siniša Đaković. Novih imena nema, sem talentovanog Dragana Francuza, koji je bio na pozajmici u Jedinstvu iz Žeravice.

– Naše ambicije su iskristalisane i želimo da ojačamo klub na svim nivoima. Ako u tome uspijemo, onda će takmičarski rezultati biti vrhunski. Nadamo se da će se kockice poklopiti i da će Kozara biti jedno od prijatnijih iznenađenja ovog proljeća. U razgovoru smo sa igračima koji nam formacijski nedostaju u koncepciji igre i nadam se povoljnim vijestima – rekao je trener Kozare Velimir Stojnić.

Na prvom treningu fudbaleri nisu izlazili na teren prekriven snijegom, već su u obližnjem balonu odradili testove fizičke spreme, dok će se i narednih dana raditi u balonu. Od četvrtka igrači će na atletsku stazu kako bi punili baterije. Prva kontrolna utakmica planirana je za 6. februar, a ime protivnika još nije poznato.

– Planirali smo da odigramo šest-sedam kontrolnih utakmica do početka drugog dijela sezone koji počinje 5. marta. Imamo dovoljno vremena za sve naše planove, a narednih dana dogovorićemo se o rivalima za kontrolne utakmice. Raskinuli smo ugovore sa trojicom igrača sa strane, čisto iz ekonomskih razloga, a cilj rukovodstva je da budu promovisani mladi igrači iz Omladinske škole Kozare – dodao je Stojnić.

Pod njegovim vođstvom Kozara je u posljednja četiri jesenja kola zabilježila dvije pobjede i dva remija i završila na petom mjestu tabele sa 25 bodova, pet više od zone za plej-aut. Prije toga ostavku je podnio Saša Krupljanin, koji je napustio klupu nezadovoljan stanjem u klubu, a dva kola ekipu je vodio Stojan Timarac. Kozara u prvom proljećnom kolu dočekuje Tekstilac iz Dervente.

Igrački kadar

Dres Kozare u proljećnoj sezoni nosiće Nemanja Trkulja, Stefan Đakušić, Miloš Bojanić (golmani) te igrači Ognjen Petrović, Ozren Perić, Nikola Zec, Mile i Ilija Kovačević, Neven Bunić, Igor i Nikola Makitan, Goran, Aleksandar i Jovan Majdanac, Nemanja Gavrić, Aleksandar Popović, Slaven Kovljen, Dejan Glišić, Slaviša Vukajlović, Dragan Francuz, Miloš Babić i Predrag Šinik.

Glas Srpske