Naslovna Kultura Knjige Knjiga „Pismo majci“ Vanje Bursać Popović promovisana u Gradišci (FOTO)

Knjiga „Pismo majci“ Vanje Bursać Popović promovisana u Gradišci (FOTO)

GRADIŠKA – Ljubitelji pisane riječi u Gradišci večeras su uživali u književnoj večeri sa Vanjom Bursać Popović, koja je promovisala svoju knjigu – prvenac „Pismo majci“ (Adresa: „Nebo“). Promocija je održana u prelijepom ambijentu, u dvorištu Narodne biblioteke Gradiška.

Vanja Bursać Popović je, prema riječima profesorice Radane Vila Stanišljević, recezenta knjige, priču počela na oštroj ivici bola. Knjiga je posvećena njenoj majci, koja je rano otišla sa ovog svijeta.

„Vanja je jednu temu, koja je veoma lična, uspjela da preseli u univerzalni svijet i da uradi jednu spiralu djetinjeg bola koji sa njenim godinama prerasta u zreli bol, a da ni jednog trenutka ne bude patetike, nego da jednostavno majka sa nebeskog svoda bude zaštitni znak njenoga odrastanja“, rekla je profesorica Vila Stanišljević, najavljujući novo književno ime u zavičajnom klubu pisaca u gradu na Savi.

Vanja Bursać Popović kaže da je želja da napiše knjigu i posveti je rano preminuloj majci potisnula strah i pitanje da li će uspjeti.

„Znala sam i osjećala da ću uspjeti. Brojna publika u mom rodnom gradu mi daje za pravo da sam na pravom putu. Hvala svima, hvala mome gradu koji me nije zaboravio“,rekla je Vanja Bursać Popović,koja sa porodicom već nekoliko godina živi i stvara u Njemačkoj.

Snježana Miljković, direktorica Narodne biblioteke Gradiška, rekla je da je uspjeh ustanove na čijem je čelu da prva promoviše prvu knjigu Vanje Bursać Popović.

„Naša zavičajna birka postaje bogatija za još jedno djelo, drago mi je da dobijamo još jednog mladog pisca i da je knjiga ponovo među nama“, rekla je Snježana Miljković.

Ime Vanje Bursać Popović nije nepoznato u domaćoj javnosti. Prije odlaska u Njemačku, a nakon diplomiranja na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci, radila je kao novinar-dopisnik Radio-tekevizije Republike Srpske i Nezavisnih novina.

Majka je dvoje djece , živi i radi u njemačkom gradu Ehingen Donau.

Autor: Boško Grgić