Naslovna Info Kada bi tzv „Savez za promjene“ govorio istinu: Zahtjev prvi poslao SNSD

Kada bi tzv „Savez za promjene“ govorio istinu: Zahtjev prvi poslao SNSD

BANJALUKA – Kada bi tzv „Savez za promjene“ govorio istinu, ona bi u svim segmentima bila drugačija, naravno i u vezi traženja famoznog odobrenja za miting u Banjoj Luci 14. maja ove godine.

I dok je tzv „Savez za promjene“ isturio nedovoljno „ispečenog“ političara Branislava Borenovića da komentariše koja je strana zatražila dozvolu za miting a koja nije,koja je zatražila prije a koja kasnije, vijesti medija naklonjenih tom savezu nisu se ni ohladile, a već su se pokazale neistinitim. I kako to uvijek biva u “laži su kratke noge” tako je i ova laž bila kratkog daha.

I dok Savez za promjene na osnovu insinuacija, nagađanja, glasina ili namjerno podmetnutih informacija obmanjuje javnost da su prvi i jedini zakonito zatražili dozvolu za veliko , kako ga nazvaše, protestno okupljanje, pojavio se dokument koji jasno pokazuje ko je u pravu, ko govori istinu i čiji je datum protokola stariji.

Iz tog dokumenta se jasno vidi da je gradsko Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja još 22. aprila ove godine na zahtjev Saveza nezavisnih socijaldemokrata izdalo rješenje kojim odobrava održavanje javnog skupa na Trgu Krajine u Banjoj Luci 14. maja ove godine.
Jasno je da Borenović i ostali potpisnici zahtjeva od strane tzv Saveza za promjene obmanjuju javnost u najmanje nekoliko tačaka.

Kao prvo vidljivo je ko je prvi predao zahtjev i dobio rješenje. Vidljivo je i to da se dva najavljena skupa neće održati samo nekoliko metara jedan od drugog, te da su krivo protumačili i interpretirali javnosti Zakon o javnom okupljanju Republike Srpske.

Ovo su sasvim dovoljni dokazi da se u pomenutom savezu ozbiljno pozabave svojim radom i svojim nazivom, te da shodno ovom pokušaju prevare savvez preimenuju u „Savez za prevare“.

Ministar Lukač

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je policija primila dva zahtjeva za održavanje dva mitinga u Banjaluci 14. maja, te da će eventualno zabranjivanje biti predmet budućih procjena.

Lukač je rekao da će biti procijenjeno koliko će policijskih službenika biti angažovano na tim događajima, što zavisi od broja ljudi i namjera zbog kojih dolaze.

“Ne preporučujem nikome da dolazi sa lošim namjerama u Banjaluku, jer nećemo dozvoliti da se u Banjaluci desi bilo šta loše, da neko razvaljuje grad, pravi određene sukobe ili slično”, rekao je Lukač i poručio da će svi sa takvim namjerama biti sankcionisani.

Lukač je naveo da dozvolu za zauzimanje javne površine daje Gradska uprava.

Na pitanje da li je Ministarstvo unutrašnjih poslova spremno kada je riječ o obezbjeđivanju događaja otvaranja džamije Ferhadije u Banjaluci u subotu, 7. maja, Lukač je rekao da će biti angažovano više od 1.000 policajaca, da će centar grada biti zatvoren i da će svi koji ulaze u taj prostor biti kontrolisani.

“Namjera nam je da to bude veoma dobro obezbijeđeno, maksimalno bezbjedno”, zaključio je Lukač.

Moja Gradiška, SRNA