Naslovna Sport Fudbal Južnokorejci jačaju Kozaru

Južnokorejci jačaju Kozaru

Gradiška – Dvojica Južnokorejaca Kevin (19 godina) i Min (17) posljednjih nekoliko dana treniraju sa Kozarom, a nije poznato hoće li potpisati ugovore sa Gradiščanima.

– Ništa još nije riješeno o pitanju njih dvojice. Prvo treba da zadovolje stručni štab, a onda ćemo sa našim prijateljima, koji su ih preporučili, potražiti rješenje koje podrazumijeva da Kozara neće imati novčanih izdataka u vezi sa njihovim angažmanom – rekao je predsjednik Kozare Jovica Bulović.

Njih dvojica jesenju sezonu proveli su u hrvatskom drugoligašu Lučko, a redove gradiškog prvoligaša tokom pauze pojačali su štoper Mile Paštar (Borac, Banjaluka), Stefan Tomaš (Krupa), Ivan Adžić (Ravan), Ranko Dekić (Mrakovica, Kozaruša ) i Nedeljko Crnomarković (Slavija).

– Kroz kontrolne utakmice traži se najbolji tim koji će u proljećnim utakmicama pokušati da izbori plasman u Ligu za prvaka što nam je cilj – naglasio je šef stručnog štaba Gradiščana Velimir Stojnić.

Dva meča su već odigrana. Ostvarena je pobjeda nad banjalučkim Željezničarom (2:1) i doživljen poraz od Dubrava (0:1). Jaču provjeru fudbaleri Kozare imaće danas u Novoj Topoli protiv Rudar Prijedora.

– Ima još dosta vremena do starta drugog dijela šampionata. Dižemo formu i očekujem da će sve biti na mjestu do naše prve utakmice sa Tekstilcem u Gradišci. Porazi su sastavni dio igre, treba da očvrsnemo i smanjimo broj propuštenih prilika kojih je bilo na meču u Dubravama. Vjerujem da idemo u dobrom smjeru, kao što vjerujem u ove momke, jer svaki naporan rad mora donijeti pozitivan rezultat – dodao je Stojnić.

Skakić

Jedno od najvećih pojačanja Kozare ove zime je povratak u klub bivšeg golmana Dragana Skakića, koji je sa ovim klubom osvojio prvi Kup Republike Srpske 1994. godine. Njegov osnovni zadatak biće briga o golmanima prvog tima Nemanji Trkulji i Stefanu Đakušiću te čuvarima mreže omladinskih selekcija.

– Drago mi je zbog dolaska Skakića. Radi se bolje, treninzi su mnogo raznovrsniji i nadam se da ću uz njega još više napredovati. Vjerujem da će ekipa na proljeće pokazati svoje pravo lice – rekao je Trkulja.

Glas Srpske