Naslovna Info Gradiška Izvorni SDS ulazi u predizbornu kampanju u Gradiški: Odbornici na tuđim listama

Izvorni SDS ulazi u predizbornu kampanju u Gradiški: Odbornici na tuđim listama

GRADIŠKA – Kandidati za odbornike Izvornog SDS-a u Gradiški će, bez obzira na eliminaciju ove stranke iz izbornog procesa, ipak ići na izbore ali na listama drugih partija.

To je „EuroBlicu“ potvrdio Slavko Dunjić, jedan od čelnika Izvornog SDS-a i poslanik u NS RS. On kaže da su kontaktirali sa većim brojem partija te „dobili čvrsta uveravanja za takav vid saradnje“.

-Izvesno je da ćemo na praktičan način prebroditi problem nastao nakon što CIK nije overio kandidaturu Izvornog SDS-a za oktobarske izbore. Nećemo se više baviti pogrešnom sudskom registracijom nego novim planovima i obavezama – kazao je Dunjić našoj redakciji naglasivši da je Gradiška „najsnažnije uporište ISDS-a i da se ni po koju cene neće odreći izlaska na izbore.“ U političkim kuloarima u gradu na Savi ovo je jedna od najaktuelnijih tema. Većina nagađa na čijim izbornim listama će pozicije zauzeti članovi Izvornog SDS-a i sa kime Slavko Dunjić, Tihomir Mihajlović i njihove stranačke kolege kuju nove planove. U tom konteksu pominju se Naprednjaci Jovana Hadži Mitrovića, Radikali Milanka Mihaljice, DNS, SDP, NDP i druge partije koje su već obezbedile učešće na izborima.

-Razgovarali smo sa gotovo svim partijama koje su registrovane za izbore u Gradiški, izuzev SDS-a i SNSD-a. Deo tih razgovora smo mi inicirali a predstavnici pojedinih partija su samoinicijativno dolazili nama. Ti kontakti su korisni i oni su doveli do konačnog dogovora – kazao je Dunjić „EuroBlicu“.  Tihomir Mihajlović, predsednik opštinske organizacije Izvornog SDS-a smatra da će ova politička partija ipak osvojiti deo vlasti na oktobarskim izborima.

-Svi naši kandidati za odbornike biće na listama i pružiti priliku biračima da daju svoj glas za njih.  Imamo sposobne i ugledne kandidate – uverava Mihajlović koji je prethodno promovisan za načelničkog kandidata ali je sada izvesno da on to neće biti iz proceduralnih razloga. U Izvornom SDS-u kažu da će Mihajlović biti istaknut kako kandidat za odbornika, što mu daje dovoljno motiva i mogućnosti političkog delovanja. On i Dunjić su izjavama indirektno potvrdili da će njihovi odbornički kandidati zapravo biti raspoređeni na tuđim listama, na takozvanim pozajmljenim pozicijama privremenog karaktera.

Kandidati za odbornike ISDS-a

Među ostalim kandidati ISDS-a za odbornike su Slavko Dunjić, Mirjana Ljubičić, Tihomir Mihajlović, Jovana Kodić, Dragoljub Macura, Ilija Grbić, Rade Stajčić, Mladen Babić, Gorica Pejić, Amarela Drinić, Momir Cvjetković, Sanja Dodik….

Bez komentara

U partijama koje se dovode u vezu sa ISDS-om po pitanju izborne saradnje se ne oglašavaju. Tu temu nije komentarisao ni Dane Malešević, predsednik Regionalnog odbora DNS-a koji je tokom vikenda viđen sa Slavkom Dunjićem u jednom od gradiških kafića.

Euro Blic – Milan Pilipović