Naslovna Info Gradiška Izbori: PDP pobjednik, SDS gubitnik, Zoran Adžić Načelnik!

Izbori: PDP pobjednik, SDS gubitnik, Zoran Adžić Načelnik!

GRADIŠKA – Portal “Moja Gradiška” prema istraživanju javnog mnjenja na području opštini Gradiška  prognozira rezultat i trenutno raspoloženje građana za predstojeće lokalne izbore koji će da se održe u nedjelju.

Prema mišljenju građana, za načelnika Gradiške ubjedljivu pobjedu odnijeće Zoran Adžić kandidat koalicije za načelnika Gradiške SNSD – DNS – SP – SNS – PUP – NS “RzB”.

Zoran Latinović i aktuelna vladajuća koalicija SDS, PDP, NS (bez skupštinske većine) i novopečena stranka NDP nemaju nikakvih šansi!

Prema ovom istraživanju, na izbore u Gradišci izaći će blizu 27.000 glasača, od čega će za Adžića glasati između 15.000 i 16.000 birača, a za kandidata SzP Zorana Latinovića između 11.000 i 12.000 građana, dok nezavisni kandidat Milan Sladojević osvojiće oko 300 glasova.

Kada je riječ o odborničkim kandidatima, SNSD, DNS, SP, SNS, PUP i NS “RzB” imaće 17 ili 18 mandata, što predstavlja rast za jedno ili dva odbornička mjesta u odnosu na trenutnu skupštinsku većinu koju čine SNSD (10), DNS (3), Izvorna SDS (3) i NS RzB (1). Koalicija Izvor koja podržava Adžića osvojiti će 3 ili 4 mandata u SO-e.

Unutar vladajuće koalicije SDS, PDP i NDP, 4 mandata osvojiće SDS, a 5 ili 6 PDP, NS -Adam Šukalo 2 i NDP bez mandata.

Po procjenama, aktuelna vladajuća koalicija izgubiće dva odbornička mandata, u odnosu na prethodni saziv!

Najveći gubitnik izbora, sa 4 osvojena mandata, biće SDS, koji u ovoj opštini uprkos tome što ima svog kandidata za načelnika jer neće uspjeti zadržati ni načelničku funkciju niti broj odbornika.
Najveći pobjednik, među gubitnicima biće PDP koji koji krizom u skupštinskoj većini i raskolom u SDS-u uspio je ojačati stranku i privući veliki broj nezadovoljnih SDS-ovaca od kojih su neki dobili privilegiju da budu i na listi.

U SDS je, inače, veliko nezadovoljstvo jer bratski PDP na svaki način želi da preuzme glavnu riječ u koaliciji SzP.

-Stari SDS-ovci ne žele više da podrže kandidata za načelnika Latinovića, niti Đorđa Krčmara, predsjednika gradiškog SDS, zbog čega su nakon izbora neminovne promjene u stranci – objašnjava za “Moja Gradiška” izvor iz SDS-a.

Izvor odlično upućen u gradiška politička dešavanja dodaje: -Stari kadrovi SDS nakon izbora ruše predsjednika OO SDS Đorđu Krčmara, jer nije uspio zaustaviti raskol u stranci niti obezbijediti izbornu pobjedu.

On, trenutno, nema nikakvu podršku iz centrale SDS, jer glavnu riječ u Gradišci vodi savjetnik načelnika Latinovića, čovjek iz Bijeljine, Mladen Krsmanović, koji će nakon izborne propasti spakovati kofere sa Latinovićem i otići za Sarajevo, jer su već funkcije dogovorene.

A NDP će, zbog toga što su slijepo slušali svog lidera iz PDP, ostati ne samo bez glasova, već van skupštinske većine i van skupštinskih klupa, odnosno neće ni preći census o kojem sanjaju proteklih mjeseci, a nakon izbora, vjerovatno će svi stranku napustiti kao 2014. godine kada su doživjeli fijasko.

Prema procjenama javnog mnjenja građana novi saziv Skupštine opštine Gradiška, koji će u naredne četiri godine voditi ovu opštinu predvodiće koalicija SNSD, DNS, SP, NS RzB i koalicija Izvor na čelu sa načelnikom Zoranom Adžićem.

Anketa

Fb. stranica “Gradiška u slikama” na osnovu provedene ankete gdje je anonimno glasalo 214 građana, 151 je glasalo za Zorana Adžića, 63 glasa dobio je Zoran Latinović dok Milan Sladojević nije dobio niti jedan glas.

fb_img_1475219192289