Naslovna Info Gradiška Investicije u funkciji zdravstva u Gradiški: Više kvadrata za uspješniji rad Bolnice...

Investicije u funkciji zdravstva u Gradiški: Više kvadrata za uspješniji rad Bolnice (FOTO)

GRADIŠKA – Dogradnjom hiljadu kvadrata, u gradiškoj Bolnici koja pruža usluge pacijentima nekoliko opština i gradova te odavno ima regionalni značaj, stvoreni su uslovi za uspješniji rad i proširenje specijalističkih djelatnosti.

Primarno mjesto, nakon nabavke opreme, imaće dodatne dvije operacione sale, kazao je za Srpskainfo Rajko Dodik, direktor Bolnice.

– Projektom je planirano da na svakoj od dvije etaže bude po jedna operaciona sala, te po jedan odjel pedijatrije. Građevinski poslovi su završeni i sada nam predstoji nabavka opreme i ugradnja medicinskih instalacija – kaže Dodik precizirajući da je, po projektu i predračunu, za potpuno stavljanje u funkciju dograđenog dijela bolničke zgrade potrebno 3.900.000 KM.

Prethodno je za dogradnju utrošeno 450.000 KM a novac je obezbijedilo Ministarstvo zdravlja Republike Srpske.

– Proračune i potrebe za potpuno stavljanje u funkciju novih hiljadu kvadrata predali smo resornom ministarstvu, sa kojim imamo dobru saradnju i gdje su tokom svih naših aktivnosti pravilno razumjeli potrebe i mogućnosti Bolnice Gradiška. Takođe smo na ovu temu razgovarali i sa ministrom Alenom Šeranićem koji nas je uvjerio u skorašnji, pozitivan ishod naših zahtjeva, mada je epidemija korone i to poremetila  – rekao je Rajko Dodik.

Nakon nabavke opreme, Bolnica će imati veći komfor i mogućnost proširenja specijalističkih djelatnosti, efikasnije dijagnostičke procedure, manje čekanja i bolje uslove za rad.

– Napravićemo novu organizaciju, bolje funkcionisanje pojedinih odjela i rasteretiti rad. Planiramo, u tom slučaju oftamološke operacije, na primjer katarakte i druge, zbog čega naši pacijenti i po dvije godine čekaju u drugim zdravstvenim centrima – precizirao je Rajko Dodik, direktor Bolnice u Gradiški.

Ova ustanova davno je nadrasla lokalne granice i postala regionalni lider u zdravstvu Republike Srpske.

Izvor: Srpska info