Naslovna Info Gradiška HUMANITARNA POMOĆ IZ ŠVAJCARSKE: Donacija za bolje uslove rada u gradiškoj “Bolnici”

HUMANITARNA POMOĆ IZ ŠVAJCARSKE: Donacija za bolje uslove rada u gradiškoj “Bolnici”

GRADIŠKA – Humanitarna organizacija ESDO “Sport centar Reintal” iz Švajcarske, čiji je predsjednik Miroslav Stojnić, porijeklom iz Gradiške, dostavila je Javnoj zdravstvenoj ustanovi “Bolnica“, Crvenom krstu i gradskoj Civilnoj zaštiti još jednu vrijednu donaciju.

Pošiljka se sastoji od medicinske opreme i namještaja za bolničke potrebe, pumpe za vodu i gumenih čamaca za Cilnu zaštitu te uniformi za Crveni krst.

U pitanju je nastavak višegodišnjih humanitarnih aktivnosti Miroslava Stojnića, njegove supruge Svjetlane, porijeklom iz Smiljčića kod Benkovca u Dalmaciji, kćerke Tamare, sinova Borisa i Davida, koji žive u okolini Sent Galena.

– Moja porodica 25 godina prikuplja pomoć za bolnice, domove zdravlja, škole, vrtiće, za djecu u Gradiški, Potkozarju, ali i drugim mjestima Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i regiona. U početku to je bilo spontano, a kasnije naša navika, način djelovanja, razmišljanja o kraju iz kojeg potičemo, a uključili smo i naše prijatelje u akciju – rekao nam je Stojnić.

Naglašava da su u gradišku bolnicu prethodno dovezli tri šlepera opreme, koja je veoma upotrebljiva, korisna za unapređenje uslova rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

– Teško je pobrojati sve naše aktivnosti… Pomogli smo mnogim zdravstvenim ustanovama, školama, opremili kabinete, učionice, sportske dvorane… Svjedoče o tome primjeri škola u Turjaku, Gornjim Podgradcima, Srednjoj i Gornjoj Jurkovici, Cimirotima u Potrozarju, potom škole u Tesliću, Doboju, Velikoj Kladuši – ispričao nam je Miroslav Stojnić, električar koji slobodno vrijeme u Švajcarskoj koristi za humanitarni rad.U tome učestvuje cijela njegova porodica.

Miroslav Stojnić

U Bolnici kažu da će im namještaj veoma mnogo koristiti, da će obnoviti enterijer.

– Zdravstveni sistem otežano funkcioniše zbog nedostatka novca. Zato su nam ovakve donacije dragocjene. Porodica Stojnić je pokazala na konkretan način privrženost našoj ustanovi – istakao je Mirko Manojlović, direktor Bolnice Gradiška.

Oprema koju su Stojnići dopremili, naveo je Manojlović, prethodno je korištena u zdravstvenim ustanovama u Švajcarskoj, ali je veoma dobro očuvana, te će gradiškoj “Bolnici” biti od velike koristi.

Priznanje Stojnićima

Javna zdravstvena ustanova “Bolnica” Gradiška dodijelila je Zahvalnicu porodici Miroslava Stojnića “za nesebičnu podršku i pomoć”.

– To je za nas priznanje i ohrabrenje da nastavimo prikupljati pomoć za gradišku “Bolnicu” – izjavio je za Srpskainfo Miroslav Stojnić.