Naslovna Info Gradiška Humani gest mališana iz Gradiške: Spasili i udomili psića

Humani gest mališana iz Gradiške: Spasili i udomili psića

GRADIŠKA – Odbačeni crni psić, još bez imena, spasen je sa ceste, ispod točkova automobila u Vrbaškoj kod Gradiške zahvaljujući djeci. Mališani su se potrdudili da ovu životinju udome, da naprave kućicu i da podare veliku ljubav. Njihov postupak naišao je na veliko razumijevanje i podršku komšija koji hvale male ali humane mališane.

Petogodišnji Nikola Misimović i njegova sestra Milica sada najviše vremena provode igrajući se sa psićem, a u tome su im se pridružila i druga djeca.

– Stalno ga nosimo, hranimo, čuvamo… Ima i kućicu koju smo samo napravili, pomogao nam je i stariji brat Nemanja. Našeg crnog psića volimo a i on nas obožava, stalno je sa nama. Kada spavamo noću, on nas čeka ispred vrata. Baš je sladak i poslušan – ispričao nam je Nikola, maštoviti dječak koji o svome ljubimcu priča sa velikim zadovoljstvom i ushićenjem.

Nikola Misimović

-Srećno smo, pas je lijep i nikome ga nećemo dati… Bili smo žalosni kada smo ga vidjeli pored ceste koju je pretrčavao ispred automobila i kamiona kamiona koji brzo idu. Sreća ga je spasila. Mi smo ga uzeli, ne znamo ko ga je tu ostavio. Mogao je da stradati, da ga mi nismo vidjeli i donijeli ga kući. Sada stalno trčakara za nama, baš je srećan i nikuda više ne želi da ode – ispričali su nam mali Misimovići, veliki ljubitelji životinja čiji gest je za pohvalu.