Naslovna Info Aktuelno Republika Srpska-FBiH HOREKA: Produženje radnog vremena važno za očuvanje radnih mjesta

HOREKA: Produženje radnog vremena važno za očuvanje radnih mjesta

GRADIŠKA – Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske Horeka zahvalilo je Vladi Srpske i Republičkom štabu za vanredne situacije što su prihvatili njihovu inicijativu i za jedan čas produžili radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

Istakli su da će duže radno vrijeme uticati na očuvanje velikog broja radnih mjesta što je u ovom trenutku prioritet svih prioriteta.

– Očekujemo od svih građana i poslodavaca odgovornost u poštovanju epidemioloških preporuka kako više ne bi došli u situaciju uvođenja restriktivnih mjera, koje sigurni smo, ne bi mogli izdržati. Pozivamo sve članove Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma da poštuju radno vrijeme do 24.00 i prijave sve zlupotrebe ugostitelja u Republici Srpskoj jer u slučaju pojave novih klastera zbog neodgovornosti pojedinih ugostitelja, posljedice bi snosili svi – poručili su iz ovog udruženja.

Oni su takođe pozvali Inspektorat Republike Srpske, lokalne inspekcije i sve kontrolne organe da pojačaju rad na terenu i kazne neodgovorne poslodavce, posebno one koji ne poštuju radno vrijeme i ne pridržavaju se epidemioloških mjera propisanih od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

– Pokažimo snagu u odgovornosti jer samo na taj način možemo obuzdati virus i na opšte zadovoljstvo svih, i poslodavaca i društva u cjelini, nastaviti sa normalnim radom i razvojem privredne grane koja je najviše pogođena virusom korona i koja zapošljava 14.000 radnika u Republici Srpskoj – navode iz udruženja.