Naslovna Info Gradiška Gradiški vatrogasci darivali krv

Gradiški vatrogasci darivali krv

GRADIŠKA – Gradska organizacija Crvenog krsta Gradiška u saradnji sa Službom za transfuziju Bolnice Gradiška, organizovala je danas  akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj su učestvovali pripadnici Profesionalne vatrogasne spasilačke jedinice Gradiška.

Koordinator za zdravstvene aktivnosti gradiškog Crvenog krsta Dragana Stević istakla je da se akciji odazvalo 10 vatrogasaca i dodala da Profesionalna vatrogasna spasilačka jedinica ima 20 dobrovoljnih davaoca krvi od ukupno 30 zaposlenih.

Stevićeva je istakla da će 12.decembra biti organizovana akcija dobrovoljnog davalaštva za članove Aktiva davalaštva iz KP“Gradska čistoća“ i dodala da su u planu još dvije akcije za koje će termin biti naknadno određen.

Veljko Cvjetković koji je danas po trideset drugi put darovao krv rekao je da se svaki put osjeća zadovoljno kada daruje krv jer je svjestan da na taj način pomaže drugima. On je pozvao sve mlade koji su u mogućnosti da postanu dobrovoljni davaoci krvi.

Među onima koji su danas darovali krv bio je i Ratko Kecman koji je krv darovao po peti put. On je istakao da je krv počeo darivati u srednjoj školi i da planira nastaviti i dalje.

Načelnik Službe za transfuziju krvi Bolnice Gradiška, Marija Cvjetković istakla je da će im ova akcija mnogo značiti i dodala da im i dalje nedostaje krvne grupe A pozitivna dok su se zalihe ostalih krvih grupa povećale. Ona je pozvala sve građane krve grupe A pozitivna da se odazovu pozivu gradiške transfuzije i da daruju krv.

Izvor: Radio Gradiška

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.