Naslovna Info Gradiška GRADIŠKA NE ODMARA:Pri kraju izgradnja vodovoda u Gašnici i Orahovi

GRADIŠKA NE ODMARA:
Pri kraju izgradnja vodovoda u Gašnici i Orahovi

GRADIŠKA – U završnici je izgradnja vodovoda u Gašnici i Orahovi, mjesnim zajednicama udaljenim dvadesetak kilometara od Gradiške.
Vrijednost ovog kapitalnog projekta je 1.530.000 KM.

Novac su obezbijedili Vlada Češke i Razvojna agencija ove zemlje.
Radovi napreduju planiranom dinamikom, a mještani ovih sela u podnožju Prosare naredne godine dobiće pitku voda obezbijeđenu sa gradskog izvora u Žeravici.

Izvođač radova je češka kompanija “Elkot” iz Brna, a podizvođač preduzeće “Građ-promet” iz Doboja.
Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić kaže da je širenje vodovodne mreže na rubnim područjima Gradiške omogućeno ranijim ulaganjima od 6,5 miliona KM u rekonstrukciju vodoizvorišta i vodotornja u Žeravici, te uvođenja daljinskog upravljanja vodovodnim sistemom.

On je dodao da je Skupština grada Gradiška u dogovoru sa “Vodovodom” donijela odluku da cijena priključka u Gašnici i Orahovi bude ista kao i u drugim mjesnim zajednicama u gradu.Ovaj projekat podrazumijeva izgradnju 17 kilometara vodovodne mreže, sa pumpnom stanicom i rezervoarom.

Ambasadorka Češke u BiH Ivana Hvalsova nakon posjete Orahovi i Gašnici rekla je da je ovo odličan primjer uspješne saradnje dvije zemlje i opravdanog ulaganja u korist lokalne zajednice.

Ovaj kapitalni projekat pripremila je Razvojna agencija Gradiška, a time će problem vodosnabdijevanja biti riješen za 2 000 stanovnika sjeverozapadnog dijela Gradiške.

Izvor: Srpska info / Milan Pilipović

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.