Naslovna Sport Fudbal Predsjednik FSRS Vico Zeljković: Gradiška dobija dva terena sa vještačkom travom

Predsjednik FSRS Vico Zeljković: Gradiška dobija dva terena sa vještačkom travom

GRADIŠKA – Prvi čovjek FSRS Vico Zeljković je istakao da to što je bivši predsjednik Mile Kovačević iz Gradiške i što nije dobio većinsku podršku delegata iz gradiškog saveza neće imati uticaja na dalju saradnju.

Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković izjavio je danas da će na području Gradiške ove godine biti izgrađena dva fudbalska terena sa vještačkom travom.

Zeljković je nakon sastanka sa funkcionerima Područnog fudbalskog saveza Gradiška rekao da je već ranije dogovoreno da će Fudbalski savez BiH i grad Gradiška zajedničkim sredstvima izgraditi teren sa vještačkom travom kod Gradskog stadiona, te da će ovaj teren biti završen vjerovatno tokom ljeta.

On je dodao da je prije posjete Područnom savezu Gradiška razgovarao sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem, sa kojim je dogovorio da u narednom periodu bude određena lokacija gdje će do kraja godine biti izgrađen još jedan teren sa vještačkom travom, koji će zajednički graditi Fudbalski savez Republike Srpske i grad Gradiška.

Zeljković je danas sa predsjednikom Područnog saveza Gradiška Milošem Brkićem, potpredsjednikom i generalnim sekretarom ovog saveza Ilijom Gigovićem i Zoranom Vujatom, razgovarao o mogućnostima kako da se pomogne klubovima i da budu oslobođeni kotizacije za takmičenje i troškova službenih lica na utakmicama.

“To će biti jedan od glavnih zadataka u narednom periodu, uz obezbjeđenje boljih uslova na stadionima i izgradnju Fudbalskih terena sa vještačkom travom”, rekao je Zeljković.

On je zaključio da Područni fudbalski saveza Gradiška treba i dalje da ostane među vodećim područnim savezima u Srpskoj.

“Razgovarali smo i o predstojećim izborima u Fudbalskom savezu Republike Srpske, te opštinskim, gradskim i područnim savezima. Nadam se da će Područni savez Gradiška i dalje imati predsjednika sa kojim će krovni savez imati dobru saradnju, zbog čega ću dati podršku dosadašnjem predsjedniku Brkiću, da obnovi mandat na toj funkciji”, dodao je Zeljković.

Govoreći o proteklim dešavanjima u Fudbalskim savezu Republike Srpske, Zeljković je istakao da to što je bivši predsjednik Mile Kovačević iz Gradiške i što nije dobio većinsku podršku delegata iz gradiškog saveza neće imati uticaja na dalju saradnju, dodajući da o tome govori i činjenica da će Fudbalski savez Srpske prvi teren sa vještačkom travom donirati upravo Gradišci.

Predsjednik Područnog fudbalsog savaza Gradiška Miloš Brkić zahvalio je Zeljkoviću za podršku i najavio izgradnju terena sa vještačkom travom, što će obezbijediti bolje uslove za klubove i razvoj omladinskog fudbala.

Izbori u opštinskim i gradskim fudbalskim savezima trebalo bi da budu završeni do kraja aprila, u područnim savezima do kraja juna, u septembru će biti održani izbori u Fubalskom savezu Republike Srpske, a do kraja godine u Fudbalskom savezu BiH.