Naslovna Sport Ostali sportovi Gradiška dobija biciklistički klub

Gradiška dobija biciklistički klub

GRADIŠKA – Po prvi put u istoriji grada zvanično se pokreće biciklistički klub “BK Gradiška“. Prvenstveno ideja a kasnije i inicijativa dolazi od aktivne grupe biciklista iz našeg grada.

Cilj osnivanja kluba jeste podizanje svijesti ljudi o biciklizmu kao sportu, učešću biciklista u samom saobraćaju, afirmacije što većeg broja sugrađana da se posvete prije svega jednom zdravom načinu života a ujedno i ekonomski isplativom kada je riječ o gradskom i prigradskom prevozu do posla, škole ili zbog nekih drugih potreba.

received_10208158446866139

Kao jedna o glavnih dodirnih tema biciklizma i društva bila su i djeca, gdje će se sam klub sa rukovodstvom što više posvetiti teoretskom dijelu samog pojma biciklizam-biciklista. To znači da će se na adekvatan način pristupiti našim najmlađim sugrađanima.

Kroz planski napravljen program koji će se sastojati od teoretskog i praktičnog dijela gdje će imati priliku da nauče pravilno učešće u saobraćaju, koje su to stvari koje čine jednog amaterskog ili profesionalnog biciklistu, da biciklizam i vožnja bicikla nije samo put od tačke A do tačke B nego da kroz učešće u nekom klubu, grupi ili na bilo koji način imaju priliku da se prije svega druže, putuju i kao što je već rečeno da svoje vrijeme provedu na jedan kvalitetan i zdrav način. Jedna od tema današnje sjednice bila je i izgradnja zvanične biciklističke staze koja bi omogućila nesmetano i istovremeno saobraćanje motornih vozila i samih biciklista koji su direktni učesnici u saobraćaju a i stepen sigurnosti bi bio podignut za jedan nivo više.

Na prvoj sjednici koja je održana danas u 15:05 časova u prostorijama Kulturnog centra Gradiška, pristupilo se formiranju okvirnih ciljeva samog kluba, njegovom funkcionisanju i odabiru članova koji će da upravljaju “BK Gradiška“.

Prvom tačkom dnevnog reda usvojen je statut po kojem će klub da stekne svoj pravni okvir i djelovanje a nakon toga je formirano radno tijelo kojeg čine dugogodišnji i aktivni biciklisti iz našeg grada.

Upravni odbor čini 7 članova na čelu sa Šokčević dr. Borislavom, a za predsjednika “BK Gradiška” izabran je Stajčić Radovan dok je za sekretara postavljenZahorodni Mihajlo.

Ovo je prvenstveno jedna velika građanska i sportska inicijativa i nadamo se da će svi naši sugrađani podržati ovaj klub – svako na svoj način. Poručuju predstavnici “BK Gradiška“.

Gin.ba