Naslovna Info Gradiška GRADIŠČANI ŽELE VELIKU JELKU NA TRGU

GRADIŠČANI ŽELE VELIKU JELKU NA TRGU

GRADIŠKA – Kada dođe decembar, svugde u svijetu niču novogodišnji i božićni štandovi koji odišu prazničnom atmosferom. Na tezgama se može naći sve što možete zamisliti od ukrasa, poklončića, slatkiša, svjetiljki…sve što može pod jelku, sve što je u znaku praznika.

Ali, ipak takva situacija nije i u Gradišci, jer protekle dvije godine, uži centar grad je okićen siromašno, Nova godina se ne slavi na Trgu, zbog (ušteda), dok ni stariji Gradiščani do sada nisu zapamtili da je ikad bila okićena Velika jelka u centru grada.

Društvenim mrežama prije nekoliko dana počela je da kruži fotografija Velike jelke na Trgu ispred Kulturnog centra, pozoivajući građane na akciju po nazivom “Želimo veliku jelku u Gradišci”.

Novogodišnji i božićni fantastičan ugođaj, svuda je u civilizovanom svetu…pa čak i u mnogim gradovima Republike Srpske, tamo gde se hoće i kad se hoće.

U komšiluku u Banjaluci, koja ovih dana odiše fantastičnim manifestacijom Zimzogradom na Trgu Krajine, koji ima turistički, privredni, zabavni i kulturni karakter, te da je, te je još bolja i bogatija organizacija od prethodne, i jedina i najbliža je destinacija za Gradiščane, koji žele da osjete duh novogodišnjih i božižni praznika na sasvim pravi način.

Time možemo zaključiti da imamo ozbiljan grad, bez ozbiljnih ljudi da ga vode, i da barem tokom praznik dobro podare stanovnicima ove opštine.

Tim: Moja-gradiska.com