Naslovna Info Građani da budu odgovorni i tokom praznika se dosljedno pridržavaju mjera zaštite

Građani da budu odgovorni i tokom praznika se dosljedno pridržavaju mjera zaštite

BANjALUKA – Glavni koordinacioni tim zamolio je građane Srpke za razumijevanje te ih pozvao ih da budu odgovorni i da se u predstojećim danima vaskršnjih i prvomajskih praznika dosljedno pridržavaju mjera zaštite od virusa korona.

U saopštenju objavljenom nakon sastanka Glavnog koordinacionog tima, kome su prisustvovali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, na građane je apelovano da na otvorenom nose zaštitnu opremu u vidu maske i rukavica, da poštuju socijalno rastojanje od dva metra, te da se na javnom mjestu ne okupljaju u grupama većim od tri osobe.

Na današnjem sastanku apelovano je i na lica kojima je određena kućna izolacija, da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Glavni koordinacioni tim ocijenio je da se, ukoliko u naredne dvije sedmice ne bude pogoršanja epidemiološke situacije, može očekivati donošenje fleksibilnijih mjera od dosadašnjih.

Konstatovano je da je trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoju stabilna i da nema eksponencijalnog rasta broja zaraženih virusom korona.