Naslovna Kultura “Grad pozorište” iz Gradiške priprema predstavu “X plus Y jednako nula”

“Grad pozorište” iz Gradiške priprema predstavu “X plus Y jednako nula”

GRADIŠKA – Članovi glumačkog ansambla “Grad pozorišta” iz Gradiške pripremaju predstavu “X plus Y jednako je nula” Borislava Pekića. Osim domaćih glumaca te Stojana Matavulja iz Hrvatske, prvi put na sceni u Gradiški zaigraće Elizabeza Đorevska, glumica iz Beograda.

– Gradsko pozorište Gradiska planira premijeru ove predstave za Dan grada, krajem aprila naredne godine – kazao je za Srpskainfo Draško Vidović, reditelj predstave “X plus Y jednako je nula”.

Glumica Đorevska koja je nedavno oviom povodom boravila u Gradiški, kaže da je ovo za nju veoma privlačno mjesto, gde ranije nije dolazila, te vjeruje da će povjerenu ulogu u predstavi odigrati uspješno.

– Meni se ovdje dopada. glumci iz Gradiške i njihovo pozorište je veoma uspješno i po mnogo čemu prevazilazi okvire ovog mjesta. Odigrali su mnogo dobrih predstava, u to sam se uvjerila, a ja ću se potruditi da još više doprinesem napretku glumčke scene u Gradiški i Republici Srpskoj – kazala je Đorevska za “Srpskainfo.

Inače, ova glumica ostvarila je preko četrdeset značajnih uloga… Đorevska je odigrala uloge u preko šezdeset predstava, uključujući i mjuzikle.

Značajne predstave su “Dva mirisa ruže”, “Staklena menažerija”, “Vrteška”, “Tri sestre”, kao i u mjuzikli “Kabare” i “Čikago”.  Dobitnica je velikog broja nagrada i priznanja. Prvakinja je pozorišta na Terazijama.