Naslovna Info Aktuelno Republika Srpska-FBiH Gorivo u Srpskoj poskupjelo za pet do sedam feninga

Gorivo u Srpskoj poskupjelo za pet do sedam feninga

BANjALUKA – Gorivo u Republici Srpskoj je poskupjelo za pet do sedam feninga po litru, ali su cijene ovog energenta i dalje najniže u regionu, rekao je predsjednik Gruacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske Dragan Trišić.

Trišić je naveo da je u posljednjih petnaestak dana na benzinskim stanicama u Srpskoj gorivo poskupjelo, što je posljedica povećanja nabavnih cijena.

– Negdje u prosjeku za osam feninga su posljednjih petnaestak do dvadeset dana ulazne cijene prema naftnim distributerima otišle gore. To je neka dinamika koja prati nabavne i prodajne cijene – rekao je Srni Trišić.

On je naveo da se cijene benzina u Srpskoj trenutno kreću od 1,77 KM do 1,83 KM, a dizela od 1,74 KM do 1,81 KM.

Prema njegovim riječima, u bijeljinskoj regiji su cijene nešto niže i kreću se od 1,64 KM do 1,65 KM, a tečnog gasa od 0,94 do 1,10 KM.

Trišić ističe da narednih petnaest-dvadeset dana u Srpskoj sigurno neće doći do novog povećanja cijena goriva.

– Bez obzira na sve, cijene goriva u Srpskoj ubjedljivo su najniže u regionu. Cijene goriva u Srbiji i Crnoj Gori veće su od dvije KM – rekao je Trivić.

Izvor: SRNA

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.