Naslovna Sport Fudbal Goran Zakarić: Znam šta se očekuje od mene

Goran Zakarić: Znam šta se očekuje od mene

ANTALIJA – Najzvučnije ime koje je ove zime pojačalo neki klub iz Premijer lige svakako je Goran Zakarić, posljednja akvizicija Borca.

Sjajni krilni napadač bio je u nekoliko navrata na meti Banjalučana, ali je tek sada došlo do dogovora između njega i uprave premijerligaša sa Gradskog stadiona, sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor. 

Rođeni Gradiščanin bio je ove zime na meti nekoliko premijerligaša, bilo je poziva i iz inostranstva, ali je on na kraju odlučio da se nakon epizode u rumunskoj Univerzitatei iz Krajove, iako su ga mnogi povezivali sa kazahstanskim Tobolom, skrasi u Banjaluci.

– U posljednjih dvadesetak dana sam imao dosta poziva iz više zemalja i brojnih klubova. Bilo ih je i iz BiH, ali su Banjalučani bili najkonkretniji, poklopile su nam se želje i ambicije, i odlučio sam se za Borac. Istina je da sam pregovarao i sa Tobolom, a za povratak u BiH su presudili privatni razlozi – istakao je Zakarić.
Nekadašnji prvotimac Kozare, Širokog Brijega, Zrinjskog, Željezničara i Partizana već je odradio prvi trening sa novim saigračima nakon kojeg je istakao da će mu period prilagođavanja na novu sredinu biti veoma kratak.

– Većinu igrača sam poznavao odranije, sa nekima sam jedno vrijeme bio i saigrač, tako da za neko privikavanje neće ni biti potrebe. Prvi trening je prošao u najboljem redu, a i ja sam jedva čekao da se priključim ekipi i napokon počnem da treniram. Prihvaćen sam odlično, kako od saigrača, tako i od stručnog štaba, i zaista je sve u najboljem redu – poručio je Zakarić iz Antalije.  

Govoreći o tome šta se od njega i Borca očekuje u proljećnoj polusezoni, bivši reprezentativac BiH je svjestan da je pred njima zaista izuzetno zahtjevan period.

– Znam šta me čeka i da su očekivanja u Borcu zaista velika. Pratio sam Premijer ligu i znam šta se sve dešavalo. Siguran sam da će i drugi dio sezone biti zanimljiv kao što je to bilo i jesenas. I ostale ekipe su se značajno pojačale i možemo očekivati dosta dobrih utakmica. Za nas će biti najvažnije da mi igramo dobro, a ja lično se nadam da ćemo na kraju i osvojiti neki od trofeja. Imamo ciljeve koji su nam zadati i vjerujem da ćemo ih i ispuniti – kategoričan je Zakarić.

Čekaju Makedonce

Prvi čovjek Borca Vico Zeljković kaže da su šanse da Daniel Avramovski i Darko Micevski obuku crveno-plavi dres male, ali da u klubu ipak pomno prate sva dešavanja u Vardaru.

– Čekamo da vidimo šta će se desiti pa ćemo znati tačan status njih dvojice. Zainteresovani smo, sigurno, jer je u pitanju profil igrača koji može da nam pomogne. Mi smo dovođenjem Zakarića završili prelazni rok, ali ćemo reagovati ako se pojavi neka dobra prilika – rekao je Zakarić.