Naslovna Info Gradiška GLAVNOM ULICOM U GRADIŠCI NOŠENA ZASTAVA SRPSKE DUGA 29 METARA

GLAVNOM ULICOM U GRADIŠCI NOŠENA ZASTAVA SRPSKE DUGA 29 METARA

GRADIŠKA –  Nošenjem zastave Republike Srpske duge 29 metara kroz glavnu Vidovdansku ulicu u Gradišci, organizacija Mladih socijaldemokrata Gradiška danas je svečano obilježila Dan Republike Srpske – 9. januar.
Prethodno su Mladi socijaldemokrati na štandu u centru grada građanima Gradiške dijelili majice sa natpisima “Slavimo Republiku” i razglednice, koje će građani biti u mogućnosti da pošalju OHR-u i Ustavnom sudu BiH.

Putem razglednica građani će moći da poruče visokom predstavniku u BiH i stranim sudijama Ustavnog suda BiH da idu svojim kućama i ostave građane Republike Srpske i BiH da sami brinu o svojoj sudbini.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Gradiška Denis Šulić rekao je da omladina SNSD-a petu godinu zaredom obilježava Dan Republike Srpske u Gradišci, te da je ove godine, u znak protesta zbog odluke Ustavnog suda BiH da se poslava Dana Republike proglasi neustavnom, 9. januar obilježen još svečanije.

“Želimo da pošaljemo jedinstven odgovor iz Gradiške i Republike Srpske da se Dan Republike i dalje slavi i da je Republika Srpska mjesto gdje ravnopravno mogu da žive svi ljudi, bez obzira na vjersku, nacionalnu i drugu pripadnost”, naglasio je Šulić.

SRNA