Naslovna Info Gradiška DR DUNJIĆ OBIŠAO IZVOĐENJE RADOVA NA PORODIČNOJ KUĆI GAJIĆA

DR DUNJIĆ OBIŠAO IZVOĐENJE RADOVA NA PORODIČNOJ KUĆI GAJIĆA

GRADIŠKA – Kao što je i najavio prilikom posljednje posjete, dr Slavko Dunjić je još jednom obišao porodicu Draženka i Ivane Gajić iz Romanovaca, ovaj put da bi se uvjerio u to kako teku radovi na uređenju unutrašnjosti doma ove višečlane porodice. Naime, do sada su svih osmoro članova porodice boravili u sobici od 9 kvadrata, koju su koristili kao kuhinju, trpezariju i dnevni boravak, dok je spavaća soba bila neomalterisana sa podom od grubog betona.

„Ovu mladu porodicu sam upoznao polovinom januara ove godine, kada su u pratnji medicinske sestre Mirjane Dakić iz Jurkovice došli u prostorije Izvorne SDS da bi djeca primila paketiće sa slatkišima i igračkama povodom Srpske nove godine. Nakon toga sam ih posjetio u njihovom domu u Romanovcima, gdje sam se vidio da su prostorije u kojima borave neuslovne. Sljedeća posjeta Gajićima bila je u pratnji Ministrice za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS, Jasminke Davidović, koja je obećala finansijsku pomoć od 3.000 KM. Takođe, Gajiće sam obišao zajedno sa gospođom Radmilom Topić, predsjednicom Udruženja roditelja sa četvoro i više djece, sa kojom sam napravio plan kako najracionalnije da iskoristimo sredstva, kako bi se uradilo što više posla“, rekao je dr Dunjić.
Radovi na uređenju doma porodice Gajić napreduju dobro, te će oni uskoro dobiti novih, uređenih 30 kvadrata prostora, u sklopu kojih će biti i nova kuhinja.„Mlada domaćica će vrlo brzo dobiti kuhinju sa toplom vodom, čije ću uređenje da finansiram.“Dok je nadgledao izvođenje radova, najmlađi članovi porodice nisu skrivali zadovoljstvo doktorovom posjetom.

„Sa Draženkom i Ivanom sam dogovorio da ćemo nakon završenih radova, koje uredno završava majstor Dule iz Brestovčine, namjestiti prostorije i organizovati krštenje pet najmlađih članova, Vladana, Ognjena, Sare, Milene i Milijane, a najstarija Vladana je već krštena. Mnogo se veselim završetku započetih radova na uređenju doma porodice Gajić, “ zaključio je dr Slavko Dunjić.