Naslovna Sport Košarka Đorđe Topolović, mladi košarkaš iz Nove Topole: Igrati za reprezentaciju svoje zemlje...

Đorđe Topolović, mladi košarkaš iz Nove Topole: Igrati za reprezentaciju svoje zemlje je najveća čast za svakog igrača

Đorđe Topolović je mladi košarkaš iz Nove Topole kod Gradiške, koji je već uspješno trasirao svoj put.

Nakon što je košarku počeo trenirati u Novoj Topoli, trudom, radom, igrom i zalaganjem je došao do KK Vrijednosnice iz Osijeka. Također, kada je u pitanju košarkaška reprezentacija BiH, prošao je sve odgovarajuće selekcije, a želja mu je da jednog dana zaigra i za A tim.

U intervjuu za FTV Topolović govori o svom košarkaškom putu, statusu u KK Vrijednosnice, kao i o uspjesima koje je postigao.

U avguste ove godine ste potpisali trogodišnji ugovor sa KK Vrijednosnice iz Osijeka, koliko ste zadovoljni dosadašnjim angažmanom?

TOPOLOVIĆ – Da, sa Vrijednosnicama imam potpisan trogodišnji ugovor. Prezadovoljan sam trenutnim statusom kako kluba u ligi, tako i mog statusa kao igrača u ovom klubu.

Košarku ste počeli trenirati u Novoj Topoli, mjestu blizu Banjaluke, kako je zapravo tekao Vaš košarkaški put do Osijeka?

TOPOLOVIĆ – Košarku sam počeo trenirati u KK Top Basket iz Nove Topole. Zatim prelazim u KK Rookie iz Banjaluke, gdje sam proveo četiri godine. Poslije toga proveo sam godinu dana u KK Igokea iz Aleksandrovca, da bih ove godine doputovao u Osijek.

Na kvalifikacijskom turniru Eurolige u Beogradu, prošle godine igrajući za Sparse izabrani ste među pet najboljih igrača turnira. Šta je prethodilo tome uspjehu?

TOPOLOVIĆ – Da, izabran sam u idealnu petorku turnira. Tom uspjehu kao i svakom drugom prethodilo je mnogo rada. Dragan Mičić – Đera, Darko Regoda, Slobodan Kecman i Vlado Todorović su neki od ljudi koji su mi pomogli da dođem do tih rezultata.

Nastupali ste, između ostalog i za odgovarujuće selekcije reprezentacije BiH, u Bugarskoj na Evropskom prvenstvu, a prošle godine i u Rumuniji. Kakva iskustva nosite?

TOPOLOVIĆ – Govorio sam već ranije da je igranje za svoju zemlju najveća čast koju jedan igrač može da ima. Prošao sam sve mlađe selekcije BiH i to su iskustva koja su mi pomogla u dosadašnjoj karijeri. U budućnosti se nadam nastupu za A reprezentaciju.

Koliko je pandemija koronavirusa zakomplikovala košarkaške tokove. Igrate pod posebnim uslovima, na utakmicama nema publike…?

TOPOLOVIĆ – Pandemija koronavirusa nije uticala na moju karijeru. Naše utakmice su prvo bile dozvoljene za ograničen broj gledalaca, ali zbog lošijeg stanja uzrokovanog koronavirusom, sada se igra bez prisustva publike. Sam proces odigravanja utakmica malo je komplikovaniji nego inače zbog silnih mjera kojih se moramo pridržavati.

Dođete li u Banjaluku, kako provodite vrijeme kada niste s loptom i na utakmicama?

TOPOLOVIĆ – Banjaluku povremeno posjetim kada dobijem odmor od treninga i utakmica. Vrijeme kući kvalitetno iskoristim. Provodim ga u krugu porodice, par bliskih prijatelja i djevojke.

Izvor: federalna.ba/Dino Durmić

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Youtube i preuzmite besplatnu Android aplikaciju Moja Gradiška“.