Naslovna Info Gradiška Dodjeljeno 80 000 KM bespovratnih sredstva za šest preduzeća

Dodjeljeno 80 000 KM bespovratnih sredstva za šest preduzeća

GRADIŠKA – Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisao je ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava sa predstavnicima šest preduzeća sa područja Gradiške, u ukupnom iznosu od oko 80 000 KM.

Riječ je o početnicima u poslovanju, odnosno o privrednim subjektima koji su osnovani u 2018. godini.

„Na javni poziv prijavilo se osam subjekata, njih šest je ispunilo zadane uslove. Oni su u obavezi zaposliti još najmanje šest radnika i sredstva usmjeriti u nabavku opreme i širenje proizvodnje“, kaže Branko Stojnić, načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu, dodajući da su sredstva obezbijeđena iz gradskog Budžeta i putem MEG projekta.

Minimalno učešće privrednih subjekata u predviđenim investicijama iznosi 20 posto.

„Pokazalo se u prethodnom periodu da su ovi programi koje provodi lokalna uprava veoma značajni za privredni razvoj na području Gradiške. U prethodne dvije godine smo za 57 kompanija dodijelili oko 340 000 KM, čime smo podstakli zapošljavanje dodatnih 280 radnika i doprinijeli da se obim proizvodnje u tim kompanijama uveća za 17, 5 miliona KM“, ističe gradonačelnik Zoran Adžić.

Gradonačelnik poziva privredne subjekte da se obrate Razvojnoj agenciji Gradiške kako bi zajedno pripremili projektnu dokumentaciju u cilju obezbjeđenja  podsticajnih sredstava iz međunarodnih izvora.

„Razvojna agencija je do sada, za potrebe malih i srednjih preduzeća i javnih ustanova, obezbijedila oko milion maraka grant sredstava, što nije malo“, smatra Adžić i dodaje da je Gradska uprava u proteklih godinu dana obezbijedila oko 35 miliona KM iz međunarodnih izvora.

Uporedo sa podrškom domaćim privrednim subjektima, Gradska uprava, naglašava gradonačelnik Adžić, čini napore da obezbijedi neophodne infrastrukturne uslove u Agro zoni u Novoj Topoli, kako bi prostor Gradiške učinila privlačnim za strane investitore.

Privredni subjekti kojima su dodjeljena sredstva

Foto galerija: