Naslovna Info Gradiška “DOBROBIT JE VIŠESTRUKA” Radnici gradske uprave u akciji dobrovoljnog davanja krvi

“DOBROBIT JE VIŠESTRUKA” Radnici gradske uprave u akciji dobrovoljnog davanja krvi

Градишка - акција добровољног давања крви

GRADIŠKA – U humanitarnoj akciji koju je organizovao Sindikat gradske uprave u Gradišci krv je dobrovoljno dalo 18 radnika uprave.

Ljekar specijalista u Službi za transfuziju Bolnice Gradiška Tatjana Milešević Babić rekla je da je ova akcija radnika gradske uprave dobrodošla, jer su, zbog slabog odziva davaoca i velike potrošnje, zalihe krvi trenutno smanjene.

Ona je navela da trenutno najviše nedostaje doza “nula negativne” krvne grupe, te apelovala na građane, koji su u mogućnosti, da dođu i daju krv onima kojima je potrebna.

Predsjednik Sinidikata gradske uprave Mirjana Ilinčić rekla je da su radnici gradske uprave ovom akcijom željeli da pokažu svoju humanost i pomognu onima kojima je krv potrebna.

– Ovo je prvi put da je Sindikat gradske uprave pokrenuo ovakvu akciju, ali je mnogo naših radnika koji su redovni i višestruki davaoci krvi – dodala je Ilinčićeva.

Radnik u gradskoj upravi Branka Blagojević kaže da joj je ovo drugi put da daje krv, ali prvi put da učestvuje u ovakvim akcijama.

– Prvi put sam krv dala ciljano za oca mog prijatelja, a sada sam odlučila da učestvujem i u akciji koja je pokrenuta u gradskoj upravi jer je mnoštvo razloga zbog kojih to treba da činimo. Dobrobit je višestruka, a lijep je osjećaj pomoći nekome – naglasila je Blagojevićeva.

Izvor: SRNA