Naslovna Info Gradiška Dijeljeni leci o zloupotrebama opojnih droga

Dijeljeni leci o zloupotrebama opojnih droga

GRADIŠKA – Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotreba i krijumčarenja droga, policijski službenici Policijske uprave Gradiška djelili su danas građanima u centru Gradiške letke i promotivni materijal pod nazivom „Odlučni u suprotstavljanju!“.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška Bojan Mišetić naveo je da su u lecima i poromotivnom materijalu navedeni osnovni podaci o najčešće konzumiranim drogama, njihovoj štetnosti, načinima pravovaremenog prepoznavanja lica koja konzumiraju droge, kao i praktični savjeti roditeljima o mogućnostima prevazilaženja problema kod mladih koji su žrtve zloupotreba droga.

„Ponekad je veoma teško, naročito u početku, prepoznati simptome zloupotreba psihoaktivnih supstanci, a ponekad to roditelji i ne žele, te apelujemo na njih i sve građane da pomognu mladima da se oslobode zavisnosti prije nego što nastanu razorne posledice po zdravlje“, naglasio je Mišetić.

On je apelovao na građane i da policiji prijave sva eventualna saznanja o slučajevima zloupotreba droga, kako bi zajednički zaštitili živote mladih.

Mišetić je naveo da je tokom ove godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška podneseno sedam izvještaja za počinjenih 10 krivičnih djela u vezi zloupotrebama opojnih drogam, te 24 prekršajne prijave.

„Oduzeto je 2 kilograma i 139 grama marihuane, 212 grama amfetamina, 11 stabljika i 15 komada sjemenki kanabisa, 2,73 grama kokaina i 51 tableta ekstazija“, dodao je Mišetić.

On je podsjetio da je u toku akcija „Plantaža 2020“, u okviru koje policijski službenici predizimaju planske aktivnosti na spriječavanju i otkrivanju zloupotreba droga.

Leci i promotivni materijal o štetnosti upotreba opojnih droga i preventivnim aktivnostima u borbi protiv zloupotreba i krijumčarenja narkotika djeljeni su danas na području svih policijskih stanica Policijske uprave Gradiška.