Naslovna Info Gradiška Devet projekata vrijednih 90 miliona KM: Unapređenje uslova života u Gradiški

Devet projekata vrijednih 90 miliona KM: Unapređenje uslova života u Gradiški

GRADIŠKA – Na području Gradiške, u toku je devet projekata ukupne vrijednosti 90 miliona maraka, čijim završetkom će biti znatno unaprijeđena ekonomija, infrastruktura i društveni status stanovništva.

Novac je obezbijedila gradska uprava u partnerstvu sa evropskim donatorima, vladama, agencijama i organizacijama.

FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Najznačajniji projekti su sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda, okolišnog i ekonomskog upravljanja, jačanje uloge lokalnih zajednica, Gradiška, grad drveta, unapređenja efikasnosti lokalnih usluga u BiH.

Među projektima višemilionske vrijednosti, podseća gradonačelnik Zoran Adžić, takođe su program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu, potom projekat “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta”, “Inovativne tehnologije za jačanje poslovanja i poboljšanje poslovnog ambijenta”, “Mreža za interpretaciju Jadranskog pejzaža”.

– Ovi projekti za nas su veoma važni. Zajedno sa ugovorenim poslovima i gradilištima koja ćemo otvoriti u ovoj godini, Gradiška se još više utvrđuje na visokim pozicijama u Republici Srpskoj i regionu, po vrijednosti investicija – kazao je gradonačelnik Adžić za Srpskainfo.

On je naglasio da gradska uprava, u ovoj godini ima ambiciozne planove čija realizacija je sasvim izvjesna, bez obzira na ekonomske poteškoće karakteristične za cijeli region, prvenstveno izazavne epidemijom korone.

Izvor: Srpska info