Naslovna Info Hronika Detalji hapšenja u Gradišci: Osumnjičeni da su bacili bombu na kuću u...

Detalji hapšenja u Gradišci: Osumnjičeni da su bacili bombu na kuću u Vrbaškoj (VIDEO)

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška u jutarnjim časovima na području grada Gradiška, izvršili su pretres na četiri lokacije, a u vezi sa krivičnim djelom ,,Izazivanje opšte opasnosti“ izvršeno dana, 30.09.2021. godine u mjestu Vrbaška, grad Gradiška.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.
Tokom navedenih aktivnosti, tri lica su lišena slobode, inicijala G.L, B.D. i R.B. svi iz Gradiške. Lica G.L. i B.D se sumnjiče da su dana, 30.09.2021. godine u noćnim časovima, pješke i neopaženo došli do kuće stanovanja oštećenih, te tom prilikom u dvorište kuće stanovanja bacili dvije ručne bombe M-75, od kojih je jedna eksplodirala pričinila materijalnu štetu na kući, pomoćnom objektu i vozilima. Lice R.B. se sumnjiči da je u kući stanovanja držala dijelove vojnog oružja čime je počinila krivično djelo ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, te da je bila upoznata o izvršenju krivičnog djela ,,Izazivanje opšte opasnosti“.
Motiv za izvršenje krivičnog djela prema dosadašnjim saznanjima su narušeni porodični odnosi oštećenih i osumnjičene R.B.

U toku je kriminalistička obrada nad licima, a dalje postupanje sa istima će biti u skladu sa odlukama postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.