Naslovna Info Gradiška Branislav Savić, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove: Ove godine planirano...

Branislav Savić, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove: Ove godine planirano asfaltiranje sedam kilometara makadamskih puteva

GRADIŠKA – Sanacija oštećenja na gradskim ulicama u Gradišci uveliko traje. Iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove kažu da su radovi počeli prije desetak dana.

Putna mreža zbog prošlogodišnjih obilnih padavina i poplava u dosta lošem stanju.

-Prvo saniramo udarne rupe na gradskim i prigradskim ulicama, pa ćemo preći na lokalne i nekategorisane puteve. Prioritet će imati najfrekeventiji putevi Gradiška – Kozinci – Dolina, Brestovčina – Laminci, i Dušanovo – Jurkovica – istakao je načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove Branislav Savić.

Trenutno se radi na krpljenju udarnih rupa na putu u Mačkovcu.

Ove godine planirana je izgradnja puta u 11 mjesnih zajednica na području gradiške opštine i planirano je da se utroše sredstva u iznosu od 520.000 KM koje Opština ostvaruje od  naknade po osnovu korištenja šuma i šumskog zemljišta.

-U Mašićima će biti urađeno 700 metara puta. Isto toliko puta biće asfaltirano na relaciji Bistrica-Jelići, zatim put Turjak – Samardžije 500 metara, te Vilusi-Straživuci 650 metara. U mjesnoj zajednici Vakuf biće asflatirano 150 metara, zatim put Pejići – Zeljkovići 650 metara, u Mačkovcu 650 metara i u Gornjim Podgracima biće sanirana jedna ulica u dužini od 150 metara – rekao je Savić.

Planom utroška sredstava na osnovu koncesione naknada ove godine planirano je u gradu asfaltiranje ulice Jovana Cvijića u dužini od 700n metara i izgradnja trotoara u ulici dužine 420 metara u ulici Petra Pecije.

-Ostaje ioko 300 metara trotoara u ulici Petra Mrkonjića /Kozinački put/ koji je neophodan zbog većeg broja đaka koji pješke idu do osnovne škole, čime bi se postigla veća bezbjednost učesnika u saobraćaja, a za oba posla planirano je oko 150.000 KM – naglasio je Savić.

Ove godine ukupno će biti asfaltirano oko sedam kilometara makadamskih puteva.