Naslovna Info Društvo Bobana Latinčić-Kozić iz Gradiške vicešampion svijeta u paratekvondou!

Bobana Latinčić-Kozić iz Gradiške vicešampion svijeta u paratekvondou!

GRADIŠKA – Da za Bobanu Latinčić-Kozić iz Gradiške ne postoje baš nikakve prepreke, pokazala je ponovo osvojivši  srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u paratekvondou koje se održava u Antaliji, Turskoj! 

Kao dijete sve do nesreće, u kojoj je izgubila šake, trenirala je karate, a od početka prošle godine odlučila se ponovo vratiti sportu. Već sa svog prvog takmičenja, Paratekvondo prvenstva Srbije, koje je u maju prošle godine održano u Beogradu, vratila se okićena zlatnom i bronzanom medaljom.

Kada smo prije godinu i po dana razgovarali sa Bobanom uspješno je vodila prodavnicu, studirala, uživala u majčinstvu.

I danas, 2. dan Svjetskog para-tekvondo prvenstva u Turskoj, Bobana, inače članica ženskog tima para-tekvondo reprezentacije Srbije,  nastupa u finalu i bori se za zlatnu medalju.

BEOGRAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Bobani Latinčić-Kozić osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u paratekvondou u Antaliji.

„Ponovo lepa vest i novi uspeh srpskog sporta! Bobana, izborili ste se sa svim izazovima i sada medalju više nego zasluženo nosite oko vrata. Hvala vam što ste primer neodustajanja za sve nas i od srca čestitam vama, vašem stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije“, naveo je ministar.

U utorak su srpski paratekvondoisti osvojili još četiri medalje u paraolimpijskim disciplinama na SP u Antaliji.

Tanjug, Buka

Svaka čast, šampionko!