Naslovna Info Gradiška Akcija za pomoć u liječenju petogodišnjeg Nikole Hajdera iz Vilusa

Akcija za pomoć u liječenju petogodišnjeg Nikole Hajdera iz Vilusa

GRADIŠKA – Opštinska organizacija Crvenog krsta Gradiška pokrenula je danas akciju za prikupljenje pomoći za liječenje petogodišnjeg dječaka Nikole Hajdera iz Vilusa kod Gradiške, koji boluje od specifičnog oblika epilepsije.

Sekretar Crvenog krsta Gradiška Dragana Stević, navela je da se radi od dječaku koji je rođen 2010. godine, tri mjeseca prije termina, i od rođenja većinu svog života proveo je u bolnici.

-Trenutno se liječi u Banjaluci i njegovo zdravstvo stanje je pogoršano unazad nekoliko mjeseci. Izgubio i funkciju govora, lijeva strana tijela mu nije u funkciju, nosi plene i potreban mu je stalni  nadzor – navela je  Stevićeva i dodala da su Nikolini roditelji potražili pomoć ljekara u Austriji.

Prema njenim riječima, nakon izvršenih pregleda u jednoj austrijskoj klinici, u kojoj uspješno liječe ovakav vid epilepsije, ljakari su procijenili da je Nikola u idealnom uzrastu kada se uspješno može obaviti operacija, nakon koje, ljekari tvrde da će Nikola da vrati sve osnovne vitalne finkcije, dostigne svoje vršnjake i s njima krene u redovnu školu.

Ipak, kako navodi Stevićeva, za liječenje je potrebno oo 40 000 evra, što Nikolini roditelji nisu u mogućnosti da sami izdvoje. On je istakla da se Crveni krst Gradiška obratio kompaniji m:tel, za dodjelu kratkog humanitarnog broja, koji bi trebalo da bude u funkciji od 1. maja.

Do tada, dodala je Stevićeva, Crveni krst poziva sve humane građane, privrednike, sportske i kulturne organizacije i udruženja, da se priključe ovoj akciji i pomognu petogodišnjem dječaku Nikoli Hajderu da ozdravi i da se igra, druži i školuje sa svojim vršnjacima.

Apelujemo na sve humane ljude da, u skladu sa mogućnostima, uplate novac na žiro račun: 562-010-81202087-29 NLB Razvojna banka, na ime Ratko Hajder, kako bi pomogli liječenje dječaka.

 

Izvor: Radio Gradiška